Triar el millor candidat per a la teva empresa no és tasca fàcil. En l’actualitat, la falta d’oportunitats laborals i el relativament senzill que és aplicar a les pàgines web d’ocupació fa que es compliqui poder visualitzar el candidat ideal per al lloc ofert.

La selecció de personal per competències consisteix a anar més enllà de la mera experiència o coneixements de les persones. Es basa a analitzar les competències personals de l’individu, posant-les en concordança amb les habilitats que necessitem en l’empresa. Les competències poden ser habilitats tècniques, habilitats personals o habilitats interpersonals.

El més òptim per a la companyia és seleccionar a les persones que presentis més competències afins amb l’empresa, encara que no hagi tingut experiència prèvia.

El millor candidat mitjançant les competències en la selecció de personal

En el procés de selecció de personal és important posar l’accent en les habilitats específiques del candidat, estudiant amb deteniment si aquestes qualitats són les rellevants per a l’empresa.

Per això, el primer és detectar les competències que fan que les persones siguin reeixides dins de la pròpia empresa en un lloc similar al que està vacant. Si el lloc és de nova creació, una forma d’aconseguir informació és observar llocs similars dins de l’empresa o en alguna companyia similar.

Una vegada trobades les competències que necessitem per a l’empresa, visualitzar-les i categoritzar-les. Quines habilitats són imprescindibles, quins desitjables i en quina mesura són necessàries.

A l’hora de la selecció de personal cal crear un mètode de treball que ens permeti obtenir amb claredat la informació que volem saber. Orientar les preguntes cap a aquest camp, crear uns formularis que permetin conèixer les qualitats dels candidats, etc.

Finalment, avaluar les respostes dels candidats entorn de les habilitats demostrades, connectant les competències de les persones amb les necessitats i filosofia de l’empresa.

Avantatges de la selecció de personal per competències

  • Aconseguir el millor candidat per a l’empresa i el lloc ofert. En tenir en compte les seves competències és més senzill aconseguir a la persona adequada, més enllà de l’experiència i coneixements que pugui tenir.
  • Millorar el procés de selecció. Una de les labors de la selecció de personal és predir comportaments futurs dels candidats en l’empresa. Si comptem amb més informació sobre aquest punt més fàcil serà tenir èxit en el procés
  • Cobrir determinats llocs de nova creació en els quals encara no hi ha massa professionals qualificats al mercat. Basant-nos en les competències necessàries del candidat i del lloc a cobrir és més senzill trobar futurs bons empleats per al treball.
  • Buscar candidats amb talent i inquietuds d’acord amb els valors i el treball de la companyia.

En definitiva, el procés de selecció de personal per competències, posa en relleu totes les aptituds del candidat. En moltes ocasions és més convenient persones amb aptitud i actitud que amb una gran experiència a l’esquena.

Què et sembla aquest mètode de selecció de personal? Si t’has quedat amb ganes de més, en Talentclue podràs conèixer més detalls