La funció de buscar candidats, la seva anàlisi, selecció i reclutament, no és una tasca fàcil. Descobrir el candidat idoni comporta un gran esforç, dedicació i hores de treball.

No obstant això, no es tracta d’augmentar les hores que dediques a la teva activitat, sinó d’optimitzar el seu rendiment.

Buscar candidats: consells per optimitzar el rendiment de les teves accions

Treure el màxim partit al teu temps és sempre possible si es parteix d’un treball ben organitzat, una orientació clara de les necessitats, llocs de treball a cobrir i una oferta d’ocupació atractiva que es faci arribar als candidats possibles.

Alguns consells bàsics.

1. Definició de necessitats i possibilitats

Una de les teves funcions primordials és la de detectar les necessitats de l’empresa i, d’entre les mateixes, veure aquelles que es poden i han de cobrir-se prioritàriament.

En ocasions no és possible, sobre la base dels pressupostos i una altra sèrie de condicionants, reclutar i cobrir, mitjançant llocs de treball, totes les necessitats de forma òptima i caldrà proposar aquelles que són més necessàries.

2. Configurar les ofertes d’ocupació

Aquesta és la fase de negociació amb l’empresa. La teva missió és la d’aconseguir convèncer a l’empresa per a l’establiment d’unes condicions que permetin configurar unes ofertes d’ocupació prou atractives per accedir a candidats de la màxima qualitat.

3. Llançar l’oferta de treball

Ara has de posar la proposta al mercat, fer-la circular en plataformes i xarxes socials.

La redacció de la proposta i la seva correcta difusió i orientació són aquí elements fonamentals que hem de tenir en compte quan publiquem ofertes de treball. Quant millor seleccionat estigui el perfil de difusió, abans i amb major agilitat accediràs al fet que s’interessin en tu candidats que s’ajustin al perfil desitjat.

4. Seguiment de candidatures

Analitzar les candidatures suposa una tasca metòdica i fonamental. Cal procurar tenir tota la informació necessària dels candidats d’una forma simultània en un període de temps determinat, de tal forma que ens permeti realitzar una anàlisi i una contrastación de les diferents possibilitats de selecció que tenim segons el lloc de treball a cobrir.

5. Negociació amb els candidats

Si abans va tocar negociar amb l’empresa, ara arriba el moment de seleccionar una sèrie de candidats i negociar amb ells, vendre’ls el projecte i arribar a un ajust de condicions prou atractiu com perquè els millors estiguin desitjant embarcar-se en el projecte. D’aquesta manera tenim més possibilitats que el candidat triat prefereixi el nostre lloc de treball.

6. Analitzar les teves accions en la cerca de candidats

Un aspecte important en la teva activitat és l’estimació del resultat i rendiment de les teves accions a l’hora de buscar candidats. L’estudi i anàlisi de les mètriques et permetrà anar coneixent on pots optimitzar la teva gestió, en quins punts es poden agilitar els processos i on està funcionant perfectament.

Ofertes de treball: el sistema de Gestió de candidatures

Recolzar-te en un sistema de gestió com el qual t’ofereix la nostra plataforma, és sempre una gran ajuda. A través del mateix, podràs gestionar amb major facilitat les ofertes de treball que publiques i rebre totes les respostes dels possibles candidats. Aquestes canalitzen d’una forma àgil i clara, tant per a tu com para ells.

La documentació necessària és accessible d’una forma directa i les comunicacions es fan més fàcils i senzilles a través d’un dashboard intuïtiu i pràctic. Comptaràs amb mètriques i dades que et permetran seguir al moment l’evolució de les ofertes d’ocupació i accediràs a una àmplia base de dades de candidats possibles. Tot un sistema de gestió que centralitza, de forma organitzada, la major part de les necessitats del procés de selecció.

Si vols saber més sobre com analitzar els teus processos de selecció i millorar-los, CEREM posa a la teva disposició mètriques que et poden interessar per complementar el sistema de gestió de candidatures.