Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, per millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a mes informació, consulta la nostra "Política de cookies".

Més Informació Accepto

EL PORTAL CATALÀ DE LA FEINA

Zona CANDIDATS

APUNTA'T GRATIS A INFOFEINA

I podràs presentar la teva candidatura

ACCÉS PRIVAT

Accedeix al teu currículum, les teves candidatures...

Zona EMPRESES

Àrea professional perquè trobeu el vostre candidat ideal

ACCÉS EMPRESES

Accediu a les vostres ofertes i currículums

 

Tens dubtes?

Tornar enrere
Infofeina

LES PREGUNTES MÉS FREQÜENTS D’INFOFEINA

M’heu dit que m’enviaríeu un email amb la meva contrasenya, per confirmar-la, però no he rebut res. Què he de fer? Tinc un correu de hotmail i no he rebut el missatge d'Infofeina per confirmar la meva alta o el missatge que conté les meves claus d'accés. Què he de fer? No puc entrar amb la contrasenya que m’heu enviat. Per què? No puc accedir a la meva pàgina de candidat/a perquè no recordo amb quina adreça email em vaig donar d'alta o perquè ja no utilitzo l'adreça amb què em vaig registrar en el seu dia. Què he de fer? Puc canviar i personalitzar la meva contrasenya? Puc enviar-vos directament el meu currículum sense registrar-me a Infofeina? Puc modificar la meva adreça de correu? Vull rebre avisos de feines noves al meu correu electrònic. Què he de fer? Estic intentant adjuntar el meu currículum en Word o PDF, i em diu que no és vàlid. Per què? He d’actualitzar el currículum cada vegada que m’apunto a una oferta? Puc tenir més d'un perfil a Infofeina? Com puc modificar la meva "feina actual"? Em vaig registrar amb un NIE o Passaport, i ara ja tinc un NIF. Com puc actualitzar aquesta dada? He vist una oferta de feina que m’interessa, però què he fer ara? He vist una oferta de feina que m’interessa, però voldria tenir més informació. Què més me’n podeu dir? Em podeu dir en quin estat està un procés de selecció? Què vol dir que estic preseleccionat/ada, reservat/da o descartat/da d’una oferta de feina? Em vull tornar a inscriure a una oferta que ha tornat a publicar-se i per la qual ja havia estat descartat. Puc fer-ho ? Per què rebo ofertes que no són de la zona que m’interessa? Hi ha una oferta on estic apuntat/da, però he vist que ara està inactiva. Què vol dir això? Com puc donar-me de baixa d’Infofeina?

Les nostres respostes:

 

M’heu dit que m’enviaríeu un email amb la meva contrasenya, per confirmar-la, però no he rebut res. Què he de fer?

Si no reps el missatge de confirmació de contrasenya és probable que sigui per algun problema d’spam amb el teu gestor de correu. En aquest cas, contacta amb nosaltres a info@infofeina.com i t’ajudarem a resoldre aquesta incidència.

^  

Tinc un correu de hotmail i no he rebut el missatge d'Infofeina per confirmar la meva alta o el missatge que conté les meves claus d'accés. Què he de fer?

El gestor de correu electrònic hotmail pot haver bloquejat els correus d'Infofeina i, per aquest motiu, tots els correus que t'arriben amb el nostre remitent se'n van a una carpeta de "remitents bloquejats".

És molt important que anul·lis aquest bloqueig, perquè si no no rebràs comunicacions nostres (ni de cap empresa que vulgui comunicar amb tu a través d'Infofeina). Per solucionar-ho, has de seguir els passos següents:

- Dins de la teva "safata d'entrada", vés a "opciones" o icona ico opcions (situada a la part superior dreta) i escull "Más opciones de configuración de correo".
- Dins de l'apartat "Evitar correo electrónico no deseado", fes clic a l'enllaç "Remitentes seguros y bloqueados"
- Un cop a dins, comprova que no hi hagi cap adreça d'email d'Infofeina a la llista de "Remitentes bloqueados".
Si n'hi ha alguna, selecciona-la i fes clic al botó "Eliminar de la lista".

^  

No puc entrar amb la contrasenya que m’heu enviat. Per què?

Recorda que la contrasenya vàlida és sempre la darrera que hagis sol•licitat, i recorda també que has d’introduir-la manualment mantenint les majúscules i minúscules tal com te les hem enviat. A banda, tingues molt en compte que abans d’utilitzar la teva contrasenya has hagut de confirmar-la a través del correu de validació que t’hem enviat. Si no l’has confirmat, la contrasenya no serà activa i no podràs entrar.

^  

No puc accedir a la meva pàgina de candidat/a perquè no recordo amb quina adreça email em vaig donar d'alta o perquè ja no utilitzo l'adreça amb què em vaig registrar en el seu dia. Què he de fer?

Des d'Infofeina podem donar-te 2 solucions:

1.) Si vols mantenir i recuperar les dades que vas entrar en el moment de donar-te d'alta, hauries d'enviar-nos a candidats@infofeina.com una còpia escanejada del teu NIF o NIE (per davant i darrere) i, en el mateix full, indicar-hi el text següent:

"Desitjo que en el meu perfil d'Infofeina, donat d'alta amb el NIF o NIE ______________, hi consti a partir d'ara l'adreça de correu electrònic següent _______________________. Per tant, autoritzo a Infofeina a actualitzar questa dada del meu perfil".

Si optes per aquesta primera solució, et farem l’actualització d’aquesta dada i t’enviarem al teu correu electrònic les claus d’accés a la teva pàgina.

2.) Si vols començar de zero el teu registre, i, per tant, vols tornar a entrar les teves dades de currículum, envia’ns també a candidats@infofeina.com una còpia escanejada del teu NIF o NIE (per davant i darrere) i, en el mateix full, indica-hi el text següent:

“Desitjo donar de baixa les dades que tenia registrades a Infofeina per tal de poder tornar a entrar el meu perfil professional. Per tant, autoritzo a Infofeina a fer aquesta cancel•lació de les meves dades”.

Si optes per aquesta segona solució, d’aquí uns dies veuràs que podràs registrar-te de nou amb el teu NIF o NIE sense cap problema.

Recorda que si fa molt de temps que vas fer el primer registre, et recomanem que comencis de nou per tenir-ho tot ben actualitzat; en canvi, si fa poc que et vas registrar, prova de recuperar les teves dades anteriors.

Escull l’opció que s'adapti més bé al que necessites i nosaltres ho tramitarem al més aviat possible.

^  

Puc canviar i personalitzar la meva contrasenya?

Sí. Si vols canviar la teva contrasenya (i tenir-ne una altra que et sigui més fàcil de recordar) pots fer-ho anant a l'opció "Preferències" dins de la teva Àrea Privada de candidat/a.

^  

Puc enviar-vos directament el meu currículum sense registrar-me a Infofeina?

No. Si desitges trobar feina a través d'Infofeina, el que has de fer és registrar les teves dades personals i de currículum directament al portal, accedint a l’apartat de candidats/es i omplint el formulari que hi trobaràs. D'aquesta manera seràs una persona usuària d'Infofeina, i podràs apuntar-te a les ofertes que siguin del teu interès i, a més, marcar les que vulguis rebre al teu correu electrònic.

^  

Puc modificar la meva adreça de correu?

Sí, si vols canviar-la, has d’entrar a la teva Àrea Privada de candidat/a i anar a la pestanya de dades personals. A partir d’aquest moment, aquesta serà la teva adreça d’ús a Infofeina.

^  

Vull rebre avisos de feines noves al meu correu electrònic. Què he de fer?

Si desitges rebre avisos d’ofertes de feina, accedeix a la teva Àrea Privada de candidat/a, i clica al botó anomenat “Job Alerts” (Avisos de Feina). Dins d’aquest apartat, podràs activar el fet de rebre avisos d’ofertes de feina, i podràs fer-ho per diversos paràmetres (per professions que t’interessen, per estudis, per tipus de jornada, etc.). Et recomanem que activis el major nombre de “Job Alerts” possible i que, a banda, la teva tria sigui força àmplia: d’aquesta manera podràs rebre més informació, i no perdràs cap oportunitat en la teva recerca de feina.

^  

Estic intentant adjuntar el meu currículum en Word o PDF, i em diu que no és vàlid. Per què?

És possible que el document que vulguis afegir pesi molt. Si té una fotografia, intenta optimitzar-la o treure-la. També comprova que l'extensió del document sigui .doc, .docx o bé .pdf.

^  

He d’actualitzar el currículum cada vegada que m’apunto a una oferta?

El teu currículum s'envia de manera automàtica i immediata a l'empresa anunciant. En el moment en què modifiques el formulari amb el teu historial laboral l’empresa té accés al teu currículum més actualitzat.

^  

Puc tenir més d'un perfil a Infofeina?

No. A Infofeina, per política d'empresa, els candidats teniu un únic perfil professional. El que sí que és possible és adjuntar, al final, diversos arxius en diversos idiomes (en format Word o PDF), la qual cosa és molt recomanable quan t'inscrius a ofertes internacionals. A banda, recorda que ben aviat podràs indicar, al teu perfil, més d'un lloc de residència.

^  

Com puc modificar la meva "feina actual"?

Si actualment no tens feina, vés a l’apartat de "dades personals" i canvia l'opció de "treballo" per l'opció "en atur". Així no et demanarà la feina actual i, per tant, podràs omplir la teva experiència professional anterior, si encara no ho havies fet.

^  

Em vaig registrar amb un NIE o Passaport, i ara ja tinc un NIF. Com puc actualitzar aquesta dada?

Si vols canviar el teu anterior NIE o Passaport per un NIF, envia'ns un missatge a candidats@infofeina.com amb una còpia escanejada del teu NIF, per davant i per darrere. A sota, indica'ns el teu nom i cognoms, el teu correu electrònic, el teu NIE o Passaport anterior i el text següent:

"Com a candidat/a donat/da d'alta anteriorment amb el NIE____________ .
Sol•licito el canvi pel meu nou NIF _____________ .
Per tant, autoritzo a Infofeina a realitzar aquesta actualització del meu perfil".

Passats uns dies, podràs comprovar tu mateix/a que ja haurem canviat aquesta dada.

^  

He vist una oferta de feina que m’interessa, però què he fer ara?

Si cliques damunt del nom de la feina, accediràs al text descriptiu de l'oferta i, si ho desitges, t'hi podràs apuntar clicant a M'INTERESSA L’OFERTA. Introdueix tot seguit el teu usuari i la teva contrasenya d’accés, i ja hi estaràs apuntat/a. Recorda que és molt important que, si n’hi ha, responguis a les preguntes personalitzades que ha demanat l’empresa en el moment de publicar l’anunci, i que li serviran per conèixer més dades teves.

^  

He vist una oferta de feina que m’interessa, però voldria tenir més informació. Què més me’n podeu dir?

Tota la informació que podem facilitar-te és la que està publicada al web (és la informació que l’empresa anunciant ha decidit publicar). Recorda que si t’interessa aquesta oferta, t’hi has d’apuntar directament des del web.
^  

Em podeu dir en quin estat està un procés de selecció?

Infofeina és un portal de publicació d'ofertes que funciona com a punt de trobada entre l’empresa i el candidat. És a dir, l'empresa que ha publicat l'anunci és qui gestiona els currículums rebuts des de la mateixa web Infofeina. Per tant, és ella qui pot determinar l’estat de la teva candidatura.

Si de moment no has rebut cap missatge és perquè l'empresa potser encara està recollint currículums i no ha iniciat el procés de filtratge de candidats. De totes maneres, aprofitem per comentar-te que en el moment en què l'empresa desactivi l'oferta, ja sigui perquè ha cobert la plaça o perquè ja ha finalitzat el procés de captació de currículums, rebràs un avís informant-te'n.

^  

Què vol dir que estic preseleccionat/ada, reservat/da o descartat/da d’una oferta de feina?

En resposta a la teva pregunta, els diferents estats d'una candidatura són:

- Descartat/a: L'empresa descarta la teva sol•licitud ja que té altres candidats/es que s'ajusten més al perfil demanat.

- Reservat/da: Hi ha d'altres currículums que encaixen més amb l'oferta. Amb tot, el teu currículum es reserva per si cal fer un segon filtratge.

- Preselecionat/da: L'empresa considera que el teu currículum s'ajusta a les seves necessitats. Per tant, d'entrada formes part del procés de selecció i, en breu, l’empresa contactarà amb tu.

Volem comentar-te, però, que Infofeina és un portal de publicació d'ofertes que funciona com a punt de trobada entre l’empresa i el candidat. És a dir, l'empresa que ha publicat l'anunci és qui gestiona els currículums rebuts des de la mateixa web Infofeina.
Per tant, és ella qui pot determinar l’estat de la teva candidatura.

^  

Em vull tornar a inscriure a una oferta que ha tornat a publicar-se i per la qual ja havia estat descartat. Puc fer-ho ?

Si l'empresa ha decidit prorrogar la mateixa oferta és perquè continua obert el procés de selecció, però els candidats continueu mantenint el mateix "estat". És per aquest motiu que, si van descartar el teu perfil, no pots inscriure-t'hi de nou.

^  

Per què rebo ofertes que no són de la zona que m’interessa?

El motiu és que tens activat l’acció de rebre ofertes de “Totes les poblacions”. Per modificar-ho, entra a la teva Àrea Privada de candidat/a, a l'apartat de "Job Alerts", i modifica els avisos de feina segons les teves preferències de zona geogràfica.

^  

Hi ha una oferta on estic apuntat/da, però he vist que ara està inactiva. Què vol dir això?

La baixa o inactivitat d’una oferta pot indicar dues situacions: o bé que l’empresa ja ha cobert la vacant, o bé que desitja aturar el procés de captació de currículums i, per aquest motiu, desactiva l’oferta. Si es tracta del segon cas, és possible que l’empresa encara valori les candidatures rebudes i pugui contactar amb els/les candidats/es preseleccionats/es.

^  

Com puc donar-me de baixa d’Infofeina?

Dins de la teva Àrea Privada de candidat/a, trobaràs un apartat anomenat "Preferències". Si accedeixes a aquest apartat, veuràs que hi ha l’opció "Donar-me de baixa". La baixa s’efectua de manera automàtica. Abans de confirmar la baixa, fixa’t bé en els serveis que deixaràs de tenir actius.

^
Infofeina

Infofeina.com és una iniciativa d'Empreses Biz Serveis Professionals, S.L.U.

contacte avís legal política de cookies ofertes de treball crèdits