Internet ha suposat una veritable revolució en tots els àmbits de la nostra vida diària, i també referent a la cerca d’ocupació. Avui, aquesta és més ràpida i eficaç del que l’era temps enrere gràcies a les desenes de pàgines dedicades a oferir treball. Però hi ha un altre aspecte en el qual volem detenir-nos i que ens interessa especialment si som una empresa. S’ha parat a pensar en l’eficàcia d’aquesta eina, si el que estem buscant són perfils professionals per al nostre projecte? Si el que precisem és una demanda d’ocupació, i no una oferta…

Els portals de cerca d’ocupació constitueixen una enorme font de professionals que, potencialment, poden adaptar-se a la nostra empresa. I, com reclutadores, el nostre objectiu serà trobar al candidat ideal si el que estem buscant és un perfil professional amb unes o altres característiques.

DEMANDA D’OCUPACIÓ: LA IMPORTÀNCIA DELS PORTALS D’OCUPACIÓ

Queda clar que els portals de cerca d’ocupació posen a la nostra disposició un ampli nombre de perfils, entre els quals gairebé amb tota seguretat trobarem al que millor s’adapti a les nostres necessitats. Però, què altres avantatges tenen? Per què, ara com ara, resulten útils?

En primer lloc, perquè permeten facilitar l’intercanvi d’informació. Però també perquè ens permeten personalitzar les cerques, detectant automàticament als candidats que compleixen amb els perfils requerits. A més ens permeten, com reclutadores, participar de forma molt activa en la cerca en iniciar a qualsevol moment processos de selecció de personal. Una vegada llançada la nostra oferta de treball, seran els propis candidats que compleixin amb els perfils requerits els qui s’interessin i subscriguin, realitzant el primer sedàs. A partir d’aquí, visualitzant els seus currículums i aptituds, determinarem quins són els més interessants.

Els portals de cerca de treball ofereixen així mateix a les empreses la possibilitat de comptar amb un àrea pròpia a través de la qual trobar als perfils que millor s’adaptin a les seves necessitats. Aquests s’actualitzen constantment, per la qual cosa a qualsevol moment tindrem al nostre abast als candidats idonis.

Els portals d’ocupació són senzills i còmodes, perquè permeten que els candidats trobin els treballs que estan buscant, la qual cosa ajuda directament a les empreses a donar amb els empleats que demanden. Perquè la nostra demanda d’ocupació sigui efectiva és interessant donar-li difusió als portals en els quals participen més candidats, però també en altres fòrums en els quals, a priori, participen menys demandants d’ocupació. És la forma d’assegurar-nos la major efectivitat en la nostra cerca dels millors perfils.

Els portals d’ocupació poden ser, com veiem, d’enorme utilitat per a les nostres demandes de treball. I si encara no ha comprovat la seva eficàcia, ha de saber que potser estigui perdent oportunitats al moment d’incorporar a la seva empresa a perfils que podrien ser-li molt útils.

 

A què esperes espera per trobar el teu candidat ideal? Som-hi!