És molt habitual que estudiants de batxillerat i universitaris comencin la carrera laboral sobre els 16 o 18 anys per pagar-se els estudis o les seves pròpies despeses. Sabem que ser estudiant no és fàcil i fer front a les dificultats econòmiques que pot suposar per a alguns pagar els estudis és una qüestió de vital importància. És per això que, al post d’avui, parlarem sobre quins són els treballs per a estudiants més comuns i quins són els requisits generals.

Treballs per a estudiants sense experiència

Habitualment, els estudiants parteixen d’una base laboral sense experiència, atès que han passat tota la vida estudiant coneixements teòrics generals que s’allunyen de la realitat laboral, que és fonamentalment pràctica. És important tenir en compte això i és clar que l’experiència és un grau. No obstant, la manca d’ella tampoc no és un impediment per trobar feina. Avui dia, els treballs per a estudiants sense experiència són molt variats. En general, es tracta d’ocupacions en què s’exerceixen tasques que no necessiten formació tècnica específica i que són fàcils d’aprendre.

A continuació, destaquem alguns exemples de llocs de treball que encaixarien al perfil d’un estudiant:

Becari de pràctiques en una empresa

Si ets estudiant i tens molt clar cap a on dirigir la teva carrera professional, realitzar pràctiques en empreses com a becari pot ser una excel·lent oportunitat per introduir-te al camp laboral professional al qual vols dedicar-te. En general, els mateixos centres educatius estableixen convenis de col·laboració amb empreses del sector per comptar amb estudiants en pràctiques. Aquestes pràctiques poden ser o no remunerades, depenent del lloc.

Professor particular

Si ets un estudiant que sobresurt en els estudis, fer classes particulars a aquells que tenen dificultats amb les assignatures és una excel·lent manera de treure’s uns diners extra. Actualment, hi ha diferents apps o pàgines web a través de les quals publicitar-se com a professor particular per a estudiants de totes les edats i de qualsevol assignatura. Sempre hi haurà una família disposada a contractar un estudiant per ajudar amb les tasques del col·legi els seus fills. A més, és un treball molt flexible, completament adaptable segons les necessitats acadèmiques de l’estudiant.

Comercial

Una alternativa que no requereix molta experiència és realitzar treballs de comercial. Si ets una persona amigable i amb dons de gent, treballar de comercial serà bufar i fer ampolles. Dependrà del tipus d’empresa, però és cert que, en molts sectors, se sol contractar gent sense gaire experiència prèvia i a mitja jornada. Per tot això, és un treball perfecte per a estudiants.

Treballs d’estiu per a estudiants

  • Monitor de temps lliure: Si t’agraden molt els nens i la gent en general, treballar com a monitor de temps lliure t’encantarà. Ja pot ser en un centre d’oci infantil, un club esportiu, en una residència de gent gran, on puguis fer activitats entretingudes i divertides com jugar, pintar, fer puzles, dinàmiques de grup…
  • Caixer: Un altre treball d’estiu per a estudiants és treballar com a caixer en supermercats, botigues de moda o grans magatzems, sobretot a llocs molt turístics o de costa, atès que és l’època de l’any de més afluència de gent. Les tasques de caixer es poden combinar amb altres activitats dorganització, reposició i neteja de lestabliment que tampoc requereixen excessiva formació.
  • Socorrista: També sol ser habitual com a treball d’estiu per a estudiants fer tasques de socorrista de piscines públiques i privades. Aquest treball d’estiu és perfecte per a aquells estudiants a qui els agrada l’esport, especialment la natació, i volen tenir una feina estable durant l’estiu a través del qual es puguin treure un extra per al curs següent. Aquest tipus d’activitat requereix coneixements tècnics de socorrisme, però és molt comú que els joves facin aquest curs com a extraescolar.

Trobar feina per a estudiants

Si cerques treballs per a estudiants, a Infofeina estem aquí per ajudar-te en la teva recerca. Crea’t un perfil professional aquí i comença a inscriure’t a les ofertes de feina de la nostra web. I si ets una empresa i ofereixes feina per a estudiants, a Infofeina t’ajudem a trobar el candidat ideal per a la teva vacant. Per això, et recomanem donar-te d’alta a la nostra web.