T’estàs iniciant en el món laboral i vols trobar feina? No et perdis aquest post on et revelarem les claus d’on trobar feina sense experiència prèvia perquè puguis entrar al món laboral amb el millor perfil de candidat possible.

Es pot aconseguir feina sense experiència?

Sí, es pot aconseguir feina sense experiència. Encara que pugui semblar difícil en un mercat laboral competitiu, hi ha diverses maneres de superar aquesta barrera. A continuació, et mostrem diferents motius i estratègies que et poden ajudar a trobar feina:

Les empreses valoren el potencial i l’actitud

Moltes empreses estan obertes a contractar persones sense experiència perquè valoren el potencial i l’actitud. Els ocupadors saben que poden formar nous empleats i prefereixen aquells que mostren ganes d’aprendre, adaptabilitat i una bona ètica de treball.

Aprofita la teva educació i activitats extracurriculars

Encara que no tinguis experiència laboral, la teva educació i activitats extracurriculars compten molt. Projectes escolars, treballs en grup, formar part d’associacions, haver participat en algun projecte de voluntariat, entre altres activitats, poden demostrar habilitats rellevants com la gestió de projectes, el treball en equip i la capacitat de resoldre problemes.

Programes de formació i certificacions

Avui dia, hi ha molts programes de formació i certificacions en línia que et poden ajudar a adquirir habilitats específiques i millorar el teu perfil professional. Cursos en plataformes com Coursera, Udemy, LinkedIn Learning, entre altres, poden ser una excel·lent manera de demostrar el teu compromís i capacitat per aprendre.

Orientació professional

Cercar l’ajuda d’un mentor o un orientador professional pot ser molt beneficiós. Ells et poden oferir consells personalitzats, ajudar-te a identificar les teves fortaleses i debilitats, i guiar-te en la teva cerca de feina. Un bon mentor et pot proporcionar valuosos contactes a la indústria i ajudar-te a millorar el teu perfil professional.

Com trobar feina sense experiència?

El món laboral sempre està en constant creixement, és per això que les feines sense experiència laboral són molt comunes i les més valorades pels joves estudiants que desitgen incorporar-se al món laboral.
A continuació, et donem 5 consells sobre com trobar feina sense experiència:

 1. Curriculum Vitae
  La millor manera de fer-te arribar a una empresa i que pugui considerar la teva candidatura és tenir un bon curriculum vitae. Encara que l’apartat d’experiència prèvia no puguis omplir-lo com t’agradaria, una alternativa és destacar tots aquells coneixements que creus que poden ser rellevants per ocupar un lloc de treball. També les formacions que puguis acreditar en relació amb el lloc al qual et presentis.
 2. Ofertes adequades als teus coneixements
  Un factor molt rellevant i que t’ajudarà a tenir possibilitats realistes d’adquirir una feina sense experiència és apuntar-te a aquelles ofertes de treball que estiguin al nivell dels teus coneixements. Per exemple, no t’inscriguis a una oferta de mànager d’un negoci, sinó que, en tot cas, d’ajudant.
 3. Becari, una excel·lent alternativa
  Una de les formes més fàcils d’aconseguir feina sense experiència consisteix a treballar de becari per a alguna empresa. Si bé és cert que, en ocasions, aquestes feines tenen una remuneració baixa o no hi ha cap remuneració, es tracta d’una oportunitat de tenir experiència en un àmbit professional. A més, comptes amb l’opció d’iniciar carrera professional en el mateix negoci, ja que, en moltes ocasions, les empreses ofereixen als seus becaris formacions especialitzades en el seu sector de negoci perquè, posteriorment, formin part de l’equip.
 4. Flexibilitat
  Si no tens experiència prèvia en el món laboral, també has de ser flexible i adaptar-te. En moltes ocasions, les feines per a principiants requereixen realitzar hores extres, no tenir festa els caps de setmana o festius i que, potser, hagis de fer tasques que no acaben de ser del teu grat. Tingues paciència i recorda que és només l’inici. L’important és explorar el món laboral i descobrir què és el que realment vols fer i, normalment, això comporta experimentar en diferents sectors.
 5. Networking
  El networking pot ser clau per trobar feina en qualsevol àmbit laboral. Establir una bona xarxa de contactes amb empreses de diferents sectors t’obrirà moltes portes al món laboral, ja que ja et coneixeran prèviament i podran dipositar en tu la confiança suficient per contractar-te, sense necessitat que disposis d’experiència prèvia.

Trobar feina sense experiència amb Infofeina

Al nostre portal, podràs trobar ofertes de feina sense experiència amb les quals començar a crear la teva carrera laboral o professional en qualsevol àmbit. A Infofeina, sabem com és d’important que el món laboral pugui comptar amb perfils joves. Per tenir accés a les millors ofertes de feina sense experiència laboral, comença per inscriure’t al portal d’Infofeina. També pots consultar el nostre anterior post sobre els portals de cerca de feina per saber més sobre com trobar feina en línia.