Internet ha suposat una veritable revolució en tots els àmbits de la nostra vida diària, i també referent a la cerca d’ocupació. Avui, aquesta és més ràpida i eficaç del que l’era temps enrere gràcies a les desenes de pàgines dedicades a oferir treball. Els portals de cerca de feina permeten simplificar i agilitzar el procés. Aquestes interfícies evolucionen dia a dia amb l’objectiu de millorar l’experiència de candidats i empreses. De fet, la major part daquests llocs disposen duna àmplia quantitat dofertes de sectors molt diversos, la qual cosa afavoreix que tinguin molts usuaris inscrits.Però hi ha un altre aspecte en el qual volem detenir-nos i que ens interessa especialment si som una empresa. S’ha parat a pensar en l’eficàcia d’aquesta eina, si el que estem buscant són perfils professionals per al nostre projecte? Si el que precisem és una demanda d’ocupació, i no una oferta…

Els portals de cerca de feina constitueixen una enorme font de professionals que, potencialment, poden adaptar-se a la nostra empresa. I, com reclutadores, el nostre objectiu serà trobar al candidat ideal si el que estem buscant és un perfil professional amb unes o altres característiques.

La importància dels portals per buscar feina

Queda clar que els portals de cerca de feinaposen a la nostra disposició un ampli nombre de perfils, entre els quals gairebé amb tota seguretat trobarem al que millor s’adapti a les nostres necessitats. Però, què altres avantatges tenen i quins són els millors portals de cerca de feina? Per què, ara com ara, resulten útils?

En primer lloc, perquè permeten facilitar l’intercanvi d’informació. Això és un important avantatge, tant per a candidats com per a reclutadors, especialment davant d’altres sistemes més tradicionals que no permetien una comunicació tan àgil, fluida i propera. Un altre dels beneficis de les webs d’ocupació és que ens permeten personalitzar les cerques, detectant automàticament noves ofertes de feina o als candidats que compleixen amb els perfils requerits. Com reclutadores, també ens permeteix participar de forma molt activa en la cerca en iniciar a qualsevol moment processos de selecció de personal. Una vegada llançada la nostra oferta de treball, seran els propis candidats que compleixin amb els perfils requerits els qui s’interessin i subscriguin, realitzant el primer sedàs. A partir d’aquí, visualitzant els seus currículums i aptituds, determinarem quins són els més interessants.

Els portals de cerca de treball ofereixen així mateix a les empreses la possibilitat de comptar amb un àrea pròpia a través de la qual trobar als perfils que millor s’adaptin a les seves necessitats. Aquests s’actualitzen constantment, per la qual cosa a qualsevol moment tindrem al nostre abast als candidats idonis.

Per part seva, per als candidats, els portals d’ocupació brinden el gran avantatge d’estalviar molt de temps, ja que, des d’un mateix lloc i sense necessitat de desplaçament, es pot tenir accés a infinitat d’ofertes. A més, la cerca pot ser molt més precisa en tenir ben descrites les especificacions i els requisits de cada lloc de treball. La majoria de plataformes compten amb un sistema de filtratge per a la ràpida localització de les ofertes i fins i tot es poden configurar alertes personalitzades.

Per exemple, en el cas d’Infofeina, podeu determinar quin tipus d’ofertes us interessen i rebre un correu electrònic cada vegada que es publica una nova oferta que encaixi en les vostres necessitats i perfil. Una altra funcionalitat molt útil de la nostra plataforma és que et permet amagar les ofertes que ja has vist per facilitar-te la identificació de noves oportunitats.

Els millors portals de cerca de feina

Els portals de cerca de feina són senzills i còmodes, perquè permeten que els candidats trobin els treballs que estan buscant, la qual cosa ajuda directament a les empreses a donar amb els empleats que demanden. Perquè la nostra demanda d’ocupació sigui efectiva és interessant donar-li difusió als portals en els quals participen més candidats, però també en altres fòrums en els quals, a priori, participen menys demandants d’ocupació. És la forma d’assegurar-nos la major efectivitat en la nostra cerca dels millors perfils.

Els portals de cerca de feina poden ser, com veiem, d’enorme utilitat per a les nostres demandes de treball. Si ets candidat, hi trobaràs infinitat d’ofertes adaptades a les teves necessitats i al teu perfil. I si ets empresa i encara no ha comprovat la seva eficàcia, ha de saber que potser estigui perdent oportunitats al moment d’incorporar a la teva empresa a perfils que podrien ser molt útils.

 

A què esperes espera per trobar el teu candidat ideal? Comença ja el teu nou procés de selecció de personal!