Redactar una oferta de treball de la manera més òptima és fonamental per aconseguir el candidat ideal, aquesta persona adequada per a l’oferta d’ocupació que s’està publicant. Per això, en aquest post us mostrem com fer una oferta de treball correctament perquè puguis trobar el candidat ideal per al teu negoci. Queda’t atent i pren nota d’aquests consells!

¿Com redactar una oferta de treball?

El·laborar una oferta de treball smbla una tasca fàcil, però comporta certa complexitat, quin és l’estructura i l’estil més idoni per redactar una oferta d’ocupació? Perquè un anunci en un portal d’ocupació aconsegueixi cridar l’atenció d’aquest candidat que tant anhelem ha de seguir una sèrie de directrius i una estructura en la qual s’inclogui un títol, introducció, responsabilitat del lloc, qualitats que ha de tenir el candidat, recompenses (beneficis del lloc) activitat de l’empresa i ubicació.

Et desvetllem a continuació un exemple dels passos necessaris per redactar una oferta de treball adequadament

Títol de l’oferta de treball

Ha de reflectir clarament el lloc de treball que està vacant. Cal aconseguir que sigui curt i directe. En ocasions es tendeix a posar títols de posició rimbombantes per cridar l’atenció, però el candidat amb una lectura ràpida ha de saber que li estem oferint.

Introducció de l’oferta de treball

La introducció de l’oferta de feina ha de ser breu i concisa. És recomanable no superar les 40 paraules i centrar-se en la descripció del lloc de treball en comptes de parlar de l’empresa, fent que l’oferta sigui atractiva i adequada, de manera que el candidat segueixi llegint.

Descripció del lloc de treball

En aquesta àrea cal enumerar les tasques que el futur candidat ha de dur a terme en l’oferta de treball, l’ideal és no més de tres i no menys de set. També recomanen relacionar les tasques amb un objectiu empresarial. Explica-li al candidat que aprenentatge va a obtenir per realitzar el lloc de treball, quins seran els reptes a assumir, i quina influència podrà exercir sobre els objectius generals del projecte.

Qualitats personals en l’oferta d’ocupació

Quins són les característiques o atributs que ha de tenir el nostre candidat ideal? És recomanable dividir-les en l’oferta d’ocupació, entre les necessàries i les desitjades. Si volem tenir qualitat a quantitat hem d’especificar bé els requisits. Els candidats solen prendre’s aquesta àrea al peu de la lletra i un parell de paraules claus i ben escollides pot reduir bastant el nombre de respostes, fent ja un sedàs previ i que ens arribin currículums apropiats per al lloc ofert.

Beneficis de l’oferta de treball

A més d’especificar el sou, s’han d’assenyalar les possibles recompenses que el candidat pot obtenir de desenvolupar el lloc de treball. Pots detallar per exemple l’oferta d’ocupació vacant té programes de treball flexible, promoció interna, xecs de guarderia o restaurant, etc.

Informació sobre l’empresa

Si l’empresa no és molt coneguda és important descriure ben quin és l’activitat que exerceix. Eviti copiar i pegar la secció “Sobre Nosaltres” de la seva pàgina web i intenti relacionar les tasques de l’empresa amb l’oferta de treball, però sense caure en l’error de proporcionar massa informació, el candidat ja investigarà pel seu compte si li interessa el lloc de treball.

Ubicació

A més d’introduir la ubicació de l’empresa, pots afegir més informació en l’oferta d’ocupació sobre el lloc on es desenvolupa el treball, estem parlant d’una oficina nova? està ben connectat amb la xarxa de transport públic? és un treball d’oficina o és necessari viatjar? El lloc de treball en moltes ocasions és tan important que el lloc de treball a desenvolupar.

Altres consideracions per redactar una oferta de treball professional

Altres factors a tenir en compte i que marquen la diferència en la qualitat al moment de fer una oferta de feina professional és cuidar la redacció i evitar les faltes d’ortografia. Connectem millor amb els candidats si utilitzem un to proper, però professional que quan utilitzem un to massa formal. És molt important ser concret, directe i amigable.

En definitiva, una vegada es disposi de l’oferta de treball ben estructurada i redactada, és moment de fer-la pública. Actualment, una manera eficaç d’arribar als candidats és a través de la publicació de l’oferta en un portal d’ocupació de confiança. Infofeina és una plataforma d’ocupació que us permetrà assolir un ampli ventall de perfils professionals que millor s’ajustin a les necessitats de la vostra oferta de treball. No dubtis a crear el teu perfil i començar ara a buscar el teu candidat ideal.

A més, si vols saber més sobre com fer un bon procés de selecció de personal, et recomanem fer una ullada al nostre anterior post Com fer un bon procés de selecció de personal.