Trobar el millor candidat durant un procés de selecció de personal no és una tasca fàcil. Detectar correctament les actituds d’un bon treballador és clau per trobar el perfil que encaixi millor en una vacant laboral. I l’equip de Recursos Humans és clau per detectar-lo. Per això, al post d’avui destaquem les 4 actituds d’un bon treballador on fixar-se com a reclutador.

La importància de les actituds laborals en un currículum

Des que al gran cap de recursos humans de Google Laszlo Bock se li va ocórrer la idea de canviar tota la política de valoració i selecció de personal de l’empresa, que fins llavors havia estat marcada per un procés de selecció de personal acadèmic i tradicionalista, El Confidencial va recollir les declaracions de Bock en una entrevista en el Times sobre el procés de selecció, va explicar que els títols acadèmics no donaven un perfil precís i valorable dels candidats, el món del reclutament i selecció de personal va semblar submergir-se en una revolució de la cerca de candidats que, de fet, ja es venia produint des de fa anys.

La contractació de Google de personal sense titulacions o certificacions acadèmiques ha pujat fins a més del 14%.

Aquestes noves orientacions del procés de selecció de personal, han afectat profundament a les formes d’incloure les actituds laborals d’una persona en un currículum, motivant tant els candidats a modificar els seus currículums i destacar els seus “soft skills” com els reclutadors prioritzar-les molt més durant el procés de selecció de personal.

4 Actituds d’un bon treballador en selecció de personal

Per trobar el candidat que encaixi millor en un lloc laboral és important identificar les actituds de l’aspirant que garanteixin que és el més capacitat per al lloc de treball i evitar així sobrecostos de contractació a l’empresa. Per això, a continuació esmentem 4 actituds d’un bon treballador que cal detectar durant la selecció de personal.

Perspectiva i amplitud de mires

La capacitat d’enfocar les situacions des de diferents aspectes és fonamental. Estimar el treball no com una activitat aïllada i especialitzada, sinó dins d’una globalitat per la qual és afectat i a la qual afecta.

Proactividad

Entesa com la capacitat de veure aquelles solucions i problemes que no són evidents, d’anticipar-se i adaptar-se als canvis i de prendre iniciatives.
En gran manera, en el procés de reclutament de personal,es busca un temperament crític però constructiu, responsable dels seus actes i capaç de prendre decisions i resoldre situacions inesperades.

Saber estar i capacitat de empatizar

La capacitat de mantenir unes relacions interpersonals fluïdes, tant amb iguals com amb superiors i subordinats, d’escoltar i comunicar, sabent separar, a tot moment, el personal del professional amb un esperit integrador.

Tenacitat i constància executiva

La capacitat, no solament de ser creatiu i tenir idees, sinó d’organitzar-les, desenvolupar-les i dur-les a terme amb confiança, i seguretat, amb obstinació i sense dubtes.
En definitiva, s’intenten detectar aquelles actituds en la selecció de personal, que inspiren una sensació de confiança en una persona segura, resolutiva i decidida, capaç d’aportar més efectivitat i solucions que pegues i problemes.

Eines per detectar les actituds d’un bon treballador

Com a experts en selecció de personal, sabem que la clau per trobar el candidat perfecte va més enllà dels mètodes tradicionals. A Infofeina, hem revolucionat el procés de selecció de personal, brindant-te una eina poderosa per detectar els millors professionals de manera ràpida i senzilla.

La nostra plataforma és el teu aliat fiable, dissenyada per simplificar la selecció de candidats. Amb una interfície intuïtiva, us permetem filtrar i trobar els candidats que s’ajustin perfectament a les vostres necessitats de treball. I això no és tot! També us oferim la possibilitat d’establir un primer contacte directe amb ells a través de la plataforma.

Si ets a la recerca del candidat ideal per a la teva empresa, no perdis més temps. Crea ara el teu compte a Infofeina i accedeix a una àmplia gamma de perfils professionals que poden ser la peça que falta al teu equip. La solució a les teves necessitats de contractació és a un clic de distància. Uneix-te a nosaltres i porta el teu procés de selecció al següent nivell!