Cada entrevista laboral és diferent, però hi ha 5 preguntes en entrevistes de treball molt freqüents. Aquestes es fan als candidats per trobar el perfil que millor encaixi en un lloc laboral, que disposi les competències necessàries i la capacitat d’adaptar-se adequadament al ritme de treball requerit.  Per això, conèixer bé quines preguntes es fan i com respondre, és primordial en un procés de selecció de personal.

Quin és l’objectiu de les preguntes en una entrevista de feina?

El treball principal d’un reclutador és que, a través de les preguntes en una entrevista de feina, pugui conèixer la personalitat del candidat, què pot aportar a l’empresa, quina és la seva projecció en el futur, quina motivació personal té, quines són les seves expectatives salarials, a més de conèixer les seves habilitats laborals. Aquestes són algunes de les claus per trobar el perfil que encaixa millor amb la vacant.

Realitzar les preguntes adequades en una entrevista de treball és de vital importància per trobar el millor candidat. Per això, els reclutadors han de seleccionar amb molta cura i precisió les preguntes d’una entrevista de treball per obtenir la informació més adequada per trobar el candidat ideal.

Pel que fa als candidats, sempre es recomana que vagin a les entrevistes preparats per endavant per respondre adequadament a les preguntes i no quedar-se “en blanc”, perjudicant així la seva candidatura al lloc laboral.

Quines preguntes fer en una entrevista de feina?

L’entrevista de treball permet establir un primer contacte amb el candidat, i visualitzar si és el que s’està buscant per a un lloc laboral i quin podria ser el futur a l’empresa. Algunes de les preguntes que es fan en una entrevista són les següents:

  • Què podries explicar sobre tu?

Amb aquesta pregunta es tendeix a trencar el gel i pautar el ritme de l’entrevista de treball. D’aquesta manera, es pot conèixer de primera mà com es descriu a si mateix el candidat. A més que, a partir d’aquesta pregunta, l’entrevistador es pot emportar la primera impressió del candidat, sent aquesta favorable o desfavorable.

  • En general, se sol respondre amb una breu descripció personal a més de destacar la trajectòria laboral i professional del candidat, sent molt positiu parlar sobre els èxits i els projectes personals.

Quines són les teves metes personals?
Aquesta pregunta es fa perquè el candidat expliqui els seus objectius personals a curt, mitjà i llarg termini, i en destaquen les habilitats personals per complir els objectius. A més, permet a l’entrevistador conèixer l’ambició personal del candidat i si encaixa amb la filosofia de l’empresa.

  • Quines fortaleses i debilitats destacaries?

Aquesta pregunta té la intenció d’exposar l’autoconeixement del candidat. És a dir, conèixer les habilitats en què es desenvolupa millor i desvetllar aquelles altres en què no i com pot treballar-les per millorar-les. Sent tasca del reclutador observar si aquestes qualitats són les que es busquen a l’oferta laboral.

  • Per què vols treballar amb nosaltres?

A través d’aquesta pregunta es coneix la motivació principal per la qual el candidat s’ha presentat a la vacant. Es valora positivament que el candidat conegui bé els productes i els serveis de l’empresa i mostrar si disposa de les habilitats requerides per al lloc de treball.
Aquesta pregunta és ideal perquè el candidat es destaqui sobre la resta, desvetllant què és allò que el diferencia de la resta, què pot aportar l’empresa. Ja es tracti de les seves habilitats personals, la personalitat i el caràcter, l’experiència laboral, etc.

  • Quines són les teves expectatives salarials?

És important fer aquesta pregunta en una entrevista laboral per conèixer el valor amb què s’identifica el candidat al mercat laboral i si les seves habilitats i experiència encaixen en el rang salarial del lloc laboral.

La importància de les preguntes en una entrevista de feina

Una entrevista de treball permet disposar del lloc i l’espai adequat per dialogar i exposar les necessitats de totes dues parts. És una excel·lent oportunitat pel candidat per destacar-se sobre els altres i pel reclutador de trobar el perfil que millor encaixi amb la vacant laboral.

Infofeina és el portal d’ocupació de confiança, tant per a reclutadors com per a candidats, per fer aquest primer contacte abans d’una entrevista laboral i tenir un seguiment de tot el procés de selecció de personal. Es tracta d’un portal d’ocupació que disposa d’actualitzacions laborals diàries i amb gran abast de perfils. No dubtis a crear el teu perfil ara per a començar a buscar el teu candidat o feina ideal.

També et recomanem donar una ullada al nostre anterior post Com es realitza una entrevista grupal?