Sol·licitar un augment de sou no és només una qüestió de necessitat personal, sinó un reflex del teu valor professional i contribució a l’empresa. Sigui pels anys transcorreguts, o els diferents càrrecs i responsabilitats adquirides, és habitual que vulguis avançar i rebre un salari d’acord amb la feina que fas. En aquest article, t’ajudarem a saber com demanar un augment de sou, a través dels diferents punts que desenvoluparem a continuació.

Motius per demanar un augment de sou

Són pocs els treballadors que s’atreveixen a fer el pas de sol·licitar un augment de sou, però els motius poden ser múltiples. Et recomanem que valoris els següents:

Increment en responsabilitats

Si les teves tasques han escalat considerablement, demostrant que tens més responsabilitats que quan el teu sou va ser fixat.

Desenvolupament professional

Adquisició de noves habilitats, certificacions o educació que eleven la teva capacitat de contribuir de manera més significativa a l’empresa.

Rendiment excepcional

Un historial comprovat de èxits, superació d’objectius i contribucions que han impactat positivament a l’organització.

Comparativa de mercat

Una anàlisi dels salaris del mercat per a posicions similars que indica que la teva compensació actual està per sota de l’estàndard del sector.

Com sol·licitar un augment de sou

Com sol·licitar un augment de sou requereix preparació, tàctica i una comprensió clara de la teva posició en l’empresa. Per això, et recomanem:

Recerca i preparació

Compila dades sobre el teu rendiment, èxits, reconeixements i qualsevol capacitació addicional completada. A més, investiga l’interval salarial en el mercat per a posicions similars.

El moment adequat

Selecciona un moment estratègic per demanar l’augment, com després d’un projecte exitós, durant les revisions de rendiment anuals, o quan l’empresa està en una bona posició financera.

Sol·licitud formal de reunió

Demana una reunió específica per discutir la teva compensació. Evita moments d’alta càrrega laboral o estrès en l’empresa.

Presentació clara i concisa

A la reunió, presenta els teus arguments de forma estructurada. Mostra com el teu rendiment i habilitats justifiquen un augment salarial.

Continuïtat en l’empresa

Fes saber que estàs interessat a continuar treballant i avançant en l’empresa. Alhora, fes-los saber la desmotivació que et suposa adquirir gran suma de responsabilitats sense un augment de sou.

Negociació i flexibilitat

Mantingues una actitud de negociació. Si l’augment directe en sou no és possible, considera altres beneficis com bons, dies de descans addicionals o possibilitats de formació.

 

Negació de l’augment de sou

En cas que la teva sol·licitud no sigui acceptada, és crucial manejar la situació de manera professional:

Establir objectius futurs

Negocia un pla d’acció i objectius a assolir que puguin ser revisats en un temps establert per reconsiderar l’augment.

Alternatives de compensació

Pregunta si hi ha altres beneficis o compensacions possibles, com flexibilitat d’horari, treball remot, o programes de capacitació.

Reavaluació personal

Reflexiona sobre la teva carrera i si sents que els teus esforços no són adequadament valorats, podria ser el moment de considerar altres oportunitats laborals. En aquest cas, recorda que, a Infofeina, trobaràs una àmplia varietat d’ofertes de tots els àmbits laborals. Dona’t d’alta en la nostra plataforma i fes el primer pas cap al teu nou futur.