Parlar de reclutadors de personal suposa parlar d’aquelles persones que s’encarreguen de captar i seleccionar l’equip humà per a l’empresa.
Avui dia, les tècniques de selecció de personal han canviat profundament i això ha provocat que les qualitats imprescindibles per a un bon reclutador de personal hagin variat de la mateixa manera.
Si fa només uns anys els canals de reclutament de personal eren preferentment els anuncis als diaris i similars, les xarxes socials són avui punt de referència prioritari per a les tasques de captació de talents.

Qualitats d’un reclutador de personal

Per poder portar amb èxit un procés de selecció de personal el reclutador ha d’unir les habilitats tradicionals de reclutament amb aquelles que ens imposen avui les noves tecnologies de la comunicació. És per això que, des d’Infofeina, et descrivim les qualitats d’un reclutador de personal per tenir un procés de selecció exitós.

  • Coneixement professional de recursos humans: L’especialització en aquesta àrea és imprescindible, havent de comptar amb formació específica i experiència en la gestió de recursos humans i selecció de personal.
  • Experiència a Community management, xarxes socials i blogs: Avui, l’accés més important als millors candidats el tenim a les xarxes socials. És on podem estudiar els perfils i formes de desenvolupar-se d’aquells professionals que necessitem per a la nostra empresa.
  • Capacitat d’anàlisi i d’estudi: aquesta és una tècnica de selecció de personal imprescindible. Tota aquesta informació que està a la nostra disposició ha de ser analitzada i garbellada exhaustivament per tal d’establir els filtres que ens portin als millors candidats i amb la informació més fiable sobre aquests.
  • Proactivitat: El seu treball requereix un constant estudi i observació de les necessitats, sense esperar que les plantegi, haurà de detectar-les i proposar les solucions.
  • Metòdic i planificador, però amb capacitat dadaptació: El seu treball requereix unes rutines constants que han de plantejar una agenda perfectament planificada. Tot i això, ha de saber adaptar-se i ajustar-se a les agendes dels altres ja que els seus acompliments presenten dependències directes d’altres.
  • Gran capacitat de relacionar-se socialment: Mantenir vives les relacions amb els candidats, estrènyer-hi lligams i anar renovant la seva cartera de possibilitats en una tasca continuada.
  • Facilitat per escoltar: Per a la selecció de personal ha de ser un gran observador de l’entorn i romandre en una escolta activa, ja que, per una banda, ha de saber quin és el perfil que s’ha integrat millor en l’equip humà existent i, per altra banda, ha de saber detectar aquelles coses que poden motivar els diferents candidats.
  • Saber comunicar: El reclutador ha de saber transmetre els valors de l’empresa i ha de saber fer-ho tant a la cara a cara com per escrit, de forma directa, clara i convincent.
  • Hàbil negociador: Després de tot aquest procés de selecció de personal i si s’ha realitzat bé, serà fonamental saber posar en un acord perfecte el que pot oferir l’empresa amb allò que demanda el candidat. És aquí on l’habilitat comercial del reclutador s’ha de posar de manifest, havent detectat aquells aspectes que poden motivar i conduir el candidat a flexibilitzar-ne les postures i les pretensions i, així mateix, ajustar, dins dels límits del marge de maniobra de l’empresa, l’oferta per fer-la prou atractiva.

Com afrontar una bona cerca i selecció de personal?

Com hem comentat anteriorment, cada cop més, les noves tecnologies de la comunicació han esdevingut una eina imprescindible per trobar el personal que més encaixi amb la nostra empresa. Són eines disponibles tant per a treballadors com per a empresaris. El més destacable daquestes eines és que ens permeten una interacció directa amb els candidats i el seu disseny intuïtiu les fa molt accessibles per a qualsevol públic. És per això que adquirir habilitats de maneig d’aquestes plataformes és important per saber com afrontar una bona cerca i selecció de personal.

Buscar candidats a Infofeina

Les webs de reclutament de treballadors en línia ens permeten crear una oferta de treball i buscar candidats d’una manera més àmplia i exhaustiva dels perfils que poden encaixar en un lloc laboral. Aquests darrers anys, la seva rellevància ha crescut d’una manera molt notable en els sectors laborals i empresarials i ha esdevingut una tècnica de selecció de personal molt pionera.
A Infofeina facilitem als reclutadors accedir als perfils dels candidats inscrits en una oferta de treball i veure’n el currículum. D’aquesta manera, es poden comparar els perfils dels candidats i valorar aquells que s’ajustin al lloc. És a dir, preseleccionar o descartar perfils de manera molt pràctica i immediata. Abans, calia una primera trobada formal per obtenir aquest tipus d’informació.
Una altra funció destacable de la nostra pàgina és l’opció d’habilitar un qüestionari previ a la inscripció de l’oferta. D’aquesta manera, els candidats que s’inscriguin poden oferir-ne més informació. En aquests formularis podeu preguntar des de la disponibilitat horària del candidat fins a sol·licitar quin tipus d’activitats ha realitzat en un lloc similar. Aquesta és una eina que permet una gran recollida d’informació de manera ordenada i fàcil, a més, els candidats poden tenir un espai on poden explicar la seva motivació per l’oferta del treball.
És per això que fer-se servir d’una eina com aquesta pot ser molt útil per a qualsevol empresa que vulgui cercar candidats per a un lloc de treball.

Seguint aquestes tècniques de selecció de personal podràs valorar millor tots els teus candidats i trobar el perfil que millor encaixi en l’oferta de treball. Ara, només cal començar a seleccionar personal per a la teva empresa! Recorda que a Infofeina et podem ajudar en aquest procés tan important pel teu negoci.
Si vols saber més sobre les qualitats i habilitats que ha de tenir un líder en el procés de selecció de personal, no dubtis a consultar el post al nostre bloc.