Alhora de buscar candidats, els que es dediquen al reclutament de personal, han de tenir en compte que, actualment, la selecció de personal no és el que era fa uns quants anys, perquè ara, els candidats tenen al seu abast tota la informació que necessiten sobre les empreses i amb tot això a les seves mans solen ser molt crítics. Per això, cal tenir cura de la percepció que aquests futurs treballadors puguin tenir de la companyia com es fa això? Amb l’Employer Branding.

Què és l’Employer Branding?

L’Employer Branding consisteix a tenir una estratègia per aconseguir que la percepció que el talent té de la teva empresa sigui positiva.

Són molts els recursos que existeixen per aconseguir això, però entre els més populars en l’actualitat, podem destacar al vídeo d’Employer Branding com una de les apostes de més abast.

Com realitzar una estrategia d’Employer Branding?

L’explosió del vídeo en línia ha estat evident des de l’arribada dels smartphones. Però en els últims dos anys, el vídeo ha cobrat una força arrasadora, desplaçant el lloc predominant que les imatges i el text tenien fins al moment.

En l’univers de la selecció de personal i l’Employer Branding, el vídeo és un mitjà perfecte per comunicar la història, cultura i valors d’una empresa als seus candidats.

Llavors, un vídeo d’Employer Branding consisteix a comunicar una determinada idea de la teva empresa com a marca ocupadora.

Com ha de ser un vídeo d’Employer Branding?

Un objectiu

Per descomptat que un vídeo d’Employer Branding busca generar una percepció positiva en el talent, per atraure els millors, per fer que neixi en ells l’interès per pertànyer a la signatura. Però cada vídeo és un cas particular i així com hi ha vídeos de productes que les empreses realitzen i que res tenen a veure amb els seus vídeos de promocions o aquells en què comparteixen testimonis de clients, per exemple, en el cas d’un vídeo per posicionar la teva marca ocupadora és el mateix, l’objectiu ha de ser clar, ja sigui que vulguis que omplin un formulari a la teva web, que deixin el seu CV a la pàgina d’ocupació de la companyia o que s’inscriguin a una oferta de treball en particular, sempre hi haurà un objectiu concret que tindrà aquest material a difondre.

Un missatge clar

Quan l’objectiu està ben definit, el missatge s’alinea de manera més precisa amb el que es pretén aconseguir mitjançant el vídeo. Un missatge clar llavors, és una altra enllaç de la cadena. S’han d’evitar ambigüitats i tampoc voler abastar diversos aspectes en el mateix material. Com hem dit abans, no és el mateix donar a conèixer una oferta de treball i esperar que els qui veuen el vídeo s’inscriguin en ella, a crear un vídeo de Employer Branding que parli de la cultura de l’empresa i els seus valors. El missatge ha d’adaptar a l’objectiu i, per tant, ha de ser clar i precís.

Una crida a l’acció

També, un vídeo de Employer Branding hauria d’incloure una crida a l’acció, ja sigui la visita a la pàgina web de la companyia, a l’apartat d’ocupació, a una landing page a on deixar les seves dades i CV, etc. L’important és que el vídeo serveixi com a tret inicial per a generar algun vincle entre la companyia i el talent, una mena de nexe que a més de parlar de l’organització, les seves ofertes d’ocupació, els seus treballadors, la seva cultura i valors, pugui establir una connexió amb els professionals.

Quins avantatges ofereix un vídeo de Employer Branding?

Si no ha quedat clar per què un vídeo de Employer Branding pot ser un salt de qualitat en la teva estratègia de conquesta del talent, a continuació, et detallem les principals avantatges d’aquesta iniciativa:

Destaca’t

Un vídeo d’Employer Branding és, per sobre totes les coses, una manera de destacar per sobre d’altres companyies de les quals l’estratègia  d’Employer Branding es sustenta només a base d’imatges i text.

Una qüestió de format

És sabut que el consum de vídeo a través de dispositius mòbils augmenta un 100% tots els anys. És, llavors, el format preferit de l’audiència per obtenir informació i el seu creixement no s’atura. Llavors, si de cercar candidats es tracta, aquest format és l’ideal.

Engagement

D’acord amb diversos estudis, després de visualitzar un vídeo, més del 60% dels usuaris es mostra més predisposat a comprar productes en línia d’una determinada empresa. Això mateix es pot aplicar en el cas del reclutament de personal, causant efectes impensats en el talent.

Humanitza la marca

És clar que, en l’actualitat, un dels màxims avantatges que pot oferir el vídeo d’Employer Branding té a veure precisament amb humanitzar la marca, perquè aquesta no sigui una simple signatura ocupadora, sinó que els candidats puguin posar-li cara i veu a l’empresa.

Visibilitat

Una de les claus del vídeo d’Employer Branding és que ofereix major visibilitat a les empreses que l’utilitzen, ja que el vídeo en línia és un dels continguts més compartits a la xarxa, de fet, el 92% dels usuaris de mòbils comparteixen vídeos amb altres persones, així és que això ajudaria a la teva signatura a obtenir més abast.

L’Employer Branding per captar nou talent

En resum, l’Employer Branding és una aposta de qualitat en la teva estratègia per captar nou talent i el vídeo és un format òptim per créixer en aquest camí.

A Infofeina ajudem les empreses a captar el talent que necessiten. No dubtis a fer una ullada al nostre anterior post sobre Tècniques de selecció de personal perquè puguis complementar la teva estratègia d’Employer Branding i trobis el perfil de candidat que busques per al teu negoci.