El teletreball va començar a instaurar-se en la nostra societat a causa de la pandèmia i cada dia és més present. A més, moltes persones consideren beneficiós el teletreball atès que els permet conciliar la seva vida laboral i personal.

No sols és un avantatge pels treballadors, les empreses també busquen treballadors remots, ja que és una manera de captar i retenir talent que potser, si fos presencial, no podria donar-se. Com, per exemple, contractar especialistes que es troben a l’altra part del món.

Tanmateix, les tendències actuals en el teletreball, com els canvis en les polítiques de les empreses cap al treball flexible i les noves tecnologies estan facilitant la col·laboració a distància.

En aquest post et mostrarem 5 treballs per a teletreballar, però abans parlarem sobre els beneficis del teletreball:

 

Beneficis del teletreball

En primer lloc, parlarem sobre els beneficis del teletreball per a tu:

  • Major llibertat: Podràs conciliar la teva vida laboral i personal. Alhora, no hauràs de buscar treballs prop de tu, teletreballant podràs optar al treball que més t’agrada sense necessitat de desplaçar-te.
  • L’estalvi: Estalviaràs temps, ja que no hauràs de desplaçar-te fins al lloc de feina i haver d’aguantar llargues cues, entre d’altres. Obtenint així més hores per a tu. No sols estalviaràs temps, sinó també costos, no hi haurà despeses de combustible, ni de dietes. A més, teletreballar no és només un avantatge per a tu, també ho és per al medi ambient, ja que es redueixen les emissions de diòxid de nitrogen generades pels vehicles.
  • Major comoditat: En teletreballar et sentiràs més còmode, ja que et trobes en la teva àrea de confort i podràs concentrar-te amb major facilitat.
  • Motivació i productivitat: Et fa ser més productiu perquè pots organitzar el teu temps de treball i atendre qualsevol imprevist sense suposar-te un problema. Per això, les persones que teletreballen, senten més motivació.
  • Inclusió laboral: Teletreballar és una oportunitat per a les persones amb discapacitat, ja que per a moltes desplaçar-se pot suposar un impediment.

 

5 treballs per a teletreballar

A continuació parlarem sobre 5 treballs per a teletreballar que són comuns i tradicionalment més lligats al treball remot:

Teletreball de Desenvolupador/a full stack

Un dels 5 treballs per a teletreballar més comuns és com a desenvolupador full stack. Aquesta professió pot requerir la realització de l’arquitectura interna en la interfície d’usuari, pàgina web o app mòbil. Aquest tipus de perfils tècnics necessiten professionals híbrids i capaços de desenvolupar diferents àrees.

Teletreball en atenció al client

Per a teletreballar en atenció al client tan sols es necessita comptar amb el suport de l’organització i amb les tecnologies necessàries, així de senzill. L’atenció al client podria basar-se a atendre trucades o a resoldre dubtes i incidències de clients des de casa.

Teletreball com a periodista

Teletreballar com a periodista també és possible i existeixen multitud d’ofertes. Es pot teletreballar, ja que escriure i editar textos pot fer-se des de qualsevol lloc. És més, com a desconnexió es poden concertar sortides per a realitzar fotografies, entrevistes…

Teletreball com a comercial

Teletreballar com a comercial és més útil i pot obrir més portes que el comercial convencional. Es poden abastar més clients fora del territori el que permet realitzar més reunions en un dia gràcies a les videoconferències.

Teletreball com a Director/a financer/a

Un altre dels 5 treballs per a teletreballar més comuns és com a Director/a financer/a. Aquesta professió podria basar-se en la realització de funcions de gestió i control financeres, establint estratègies per a aconseguir beneficis.

Cerques ofertes de teletreball?

Com hem comentat a l’inici del post, s’han creat infinitat de teletreballs, majorment a partir del COVID-19. A causa d’això i de l’avanç de les noves tecnologies, continuaran creixent i existint les ofertes de teletreball.

Cada dia són més les competències digitals requerides en l’àmbit laboral. Per això, una formació contínua és la solució per a poder estar sempre actualitzats al ritme de l’evolució tecnològica de la societat.

Si estàs interessat en treballs per a teletreballar et recomanem donar-te d’alta en la nostra pàgina, podràs trobar infinitat d’ocupacions per a tu.