En el competitiu món laboral d’avui, la presentació d’un bon currículum vitae és crucial per causar una bona primera impressió. Al llarg dels anys, el format i el contingut dels currículums ha evolucionat significativament, adaptant-se a les canviants tendències i necessitats del mercat laboral. Una de les decisions més debatudes és si tenir un currículum amb foto o sense.

Aquesta pràctica, que varia considerablement d’un país a un altre i d’una indústria a una altra, planteja una pregunta important: Aporta realment una foto valor al perfil d’un candidat, o podria perjudicar les seves oportunitats de ser seleccionat per a una entrevista de treball?

Posar foto en el currículum: Sí o no?

Posar foto en el currículum ¿sí o no? A continuació et donem diferents raons per les quals hauries de considerar posar foto en el teu currículum.

Humanitza la teva aplicació

Una fotografia pot fer que la teva sol·licitud sigui més personal i memorable. En veure la teva cara, l’empleador pot sentir una connexió més personal amb tu com a candidat.

Professionalisme i presentació

Una foto professional pot enviar un missatge sobre el teu professionalisme i atenció al detall. Mostra que t’has pres el temps i l’esforç per presentar-te de manera formal.

Cultura i pràctiques locals

En alguns països, és habitual incloure una fotografia en el currículum. Per exemple, en molts països europeus, s’espera que els candidats incloguin la seva foto, mentre que en altres, com als Estats Units o Canadà, això podria considerar-se inadequat a causa de les lleis d’igualtat d’oportunitats d’ocupació.

Ajuda a evitar confusions

Si tens un nom comú, una foto pot ajudar a identificar-te i evitar confusions amb altres candidats.

Creació de marca personal

La teva foto pot ser part de la teva “marca personal”. Pot ajudar a crear una imatge coherent de tu mateix si l’utilitzes consistentment en plataformes professionals com LinkedIn.

Foto en el currículum

En definitiva, malgrat que en alguns països com els EUA es desaconsella usar foto, en el mercat laboral espanyol, és comú incloure una foto en el currículum. Això no només segueix la norma cultural, sinó que també pot augmentar les teves possibilitats de ser considerat per al càrrec. Una foto fa que el teu currículum sigui més personal i t’ajuda a destacar, creant una connexió més directa amb l’empleador i fent-te més recordable.

Si estàs buscant feina, en el nostre blog podràs trobar altres articles relacionats que t’ajudaran a realitzar un bon currículum, com, per exemple, el nostre anterior post en el qual contàvem la importància d’actualitzar el currículum vitae.