La importància d’actualitzar el curriculum vitae és molt rellevant dins el món laboral. Aquesta pràctica no només crea una primera impressió positiva davant dels reclutadors, sinó que també assegura que el teu perfil estigui alineat amb les demandes específiques de cada oferta de treball.

Amb un currículum actualitzat, demostres adaptabilitat i un compromís amb el desenvolupament professional, reflectint una continuïtat en la teva carrera. Evites desajustos i errors, mantenint la precisió i la confiança dels reclutadors.

A més a més, un currículum ben elaborat, presentat i ajustat als teus objectius professionals actuals et proporciona gran oportunitat d’entrevistes, ja que és un document fonamental per captar l’atenció dels reclutadors, i destacar les teves habilitats i experiències rellevants.

L’actualització constant, també, et permet adaptar el currículum als teus nous objectius de carrera i gestionar eficientment la teva trajectòria professional.

Com fer un bon currículum?

Primerament, per saber com fer un bon currículum has de tenir en compte la diversitat de sectors laborals, ja que, no és el mateix un CV per a un lloc d’infermeria d’un destinat a un especialista en màrqueting digital. En aquest sentit, buscar exemples específics per sector et pot proporcionar orientació. A més, et recomanem donar-li una ullada al nostre post sobre com fer un currículum sense experiència.

A continuació t’expliquem com fer un bon currículum a través de 7 punts:

  1. Crear un currículum efectiu és fonamental per destacar en el procés de cerca de feina. Comença amb les teves dades de contacte: nom, adreça, número de telèfon i adreça de correu electrònic. A continuació, destaca les teves habilitats i objectius professionals en un resum concís.
  2. Continua amb la teva formació acadèmica, indicant les institucions, dates i títols obtinguts. A l’hora d’enumerar la teva experiència laboral, segueix l’ordre cronològic invers i destaca responsabilitats i realitzacions clau, utilitzant verbs d’acció potents.
  3. Inclou una secció d’habilitats on ressaltis les competències tècniques. Si tens coneixements en altres idiomes, afegeix-los. Destaca realitzacions específiques en cada posició, utilitzant dades quantificables sempre que sigui possible.
  4. Afegeix formació addicional i certificats rellevants. Personalitza el currículum per a cada aplicació, ajustant la descripció i destacant les habilitats més rellevants pel lloc.
  5. Empra un format net amb encapçalaments clars i usa llistes amb vinyetes per a una lectura fàcil. No superis dues pàgines, a menys que tinguis una experiència extensa.
  6. Revisa el currículum per evitar errors gramaticals o d’ortografia, i considera demanar a algú més que el revisi. Acompanya el currículum amb una carta de presentació personalitzada, explicant breument per què ets l’ajust perfecte per al lloc.
  7. Incorpora paraules clau relacionades amb la teva indústria o sector per destacar en processos de selecció automàtics. Amb aquest enfocament integral, podràs crear un currículum que destaqui entre altres candidats i capti l’atenció dels reclutadors.

Punts clau d’un curriculum vitae

A continuació t’exposem tres aspectes clau d’un Currículum, de vital importància si estàs buscant feina i vols tenir més possibilitats en un determinat lloc de feina:

L’experiència laboral

És essencial tenir present que moltes empreses utilitzen l’experiència laboral com a criteri clau en els seus processos de selecció. La informació relacionada amb l’experiència professional, que figura al currículum vitae, actua com un filtre determinant pels reclutadors a l’hora de considerar els candidats per a determinats rols i responsabilitats. Tanmateix, et recomanem donar–li una ullada al nostre post sobre Quines competències professionals són destacades en un CV?

Mantenir actualitzada aquesta secció del currículum és crucial per diversos motius: En primer lloc, reflecteix amb precisió la teva trajectòria professional més recent, oferint als reclutadors una visió clara de la teva evolució i les teves competències actuals. Això és fonamental per demostrar la teva adaptabilitat i pertinència en relació amb les demandes actuals del mercat laboral.

A més a més, l’actualització constant de la informació sobre l’experiència laboral et permet destacar les últimes realitzacions i èxits professionals, elements que poden ser decisius en la presa de decisions dels reclutadors. Aquesta pràctica també ajuda a evitar que es produeixin desajustos entre les expectatives de l’empresa i les teves competències, ja que ofereix una visió precisa i actual de les teves capacitats i expertesa.

En resum, assegurar-se que la informació sobre l’experiència laboral al currículum estigui ben actualitzada és una estratègia essencial per mantenir-se competitiu en el mercat laboral actual. Aquesta pràctica demostra compromís amb la transparència i facilita el procés de selecció per a les empreses, que poden identificar de manera més eficient els candidats que millor s’ajusten als requisits específics de les posicions ofertes.

Coherència de dades al currículum

És de vital importància que el currículum adjunt, en format Word o PDF, mantingui una coherència actualitzada amb les dades que cada persona té publicades al seu perfil professional. Aquesta congruència entre el document i la informació en línia és fonamental per garantir una presentació precisa i coherent de la trajectòria laboral i les habilitats del candidat.

L’ús de formats adjunts, ja sigui Word o PDF, és comú en els processos de selecció, ja que ofereixen una presentació estructurada i professional de la informació rellevant. No obstant això, és crucial assegurar-se que aquest document no quedi desfasat respecte a la informació disponible als perfils en línia, pel fet que les discrepàncies podrien generar confusió o desconfiança per part dels reclutadors.

Mantenir una coherència actualitzada entre el currículum adjunt i el perfil en línia no només demostra diligència i compromís per part del candidat, sinó que també facilita la feina dels reclutadors, assegurant-los que la informació proporcionada és la més recent i rellevant. Aquesta pràctica reflecteix una transparència i professionalisme que són elements clau en el procés de selecció.

Carta de presentació per feina

En inscriure’s a una oferta laboral, les dades proporcionades constitueixen la teva carta de presentació per una feina i esdevenen l’element clau que et permetrà destacar-te o diferenciar-te entre les diverses candidatures. Aquestes dades, ja sigui en un currículum adjunt, un perfil en línia o altres formes de presentació, representen la primera impressió que els reclutadors tindran de tu.

En aquest context, la importància de proporcionar informació precisa, clara i rellevant no pot ser subestimada. Les dades que presentes han de reflectir amb precisió la teva experiència, habilitats i realitzacions, ja que aquestes són les variables que els reclutadors utilitzaran per avaluar el teu ajust amb els requisits del lloc de treball.

Destacar-se entre altres candidatures rau en la capacitat de presentar un perfil que no només compleix amb els requisits, sinó que també crida l’atenció pels seus èxits i aptituds úniques. L’ús estratègic de paraules clau, l’enfocament en realitzacions destacades i una presentació professional són elements essencials per captar l’atenció dels reclutadors.

Per aquest motiu és molt profitós la realització d’una carta de presentació personalitzada per aquella empresa en la qual vols treballar. D’aquesta manera, podràs mostrar-li a l’empresa les teves habilitats i experiències relacionades amb el lloc de treball de manera més detallada i els reclutadors obtindran una molt bona impressió de tu.
Si vols saber més sobre les cartes de la presentació t’animem a llegir el nostre post sobre què valorar d’una carta de presentació.

Currículum actualitzat

Recorda els avantatges que et proporciona un bon currículum actualitzat, professional, polit, ben estructurat i detallat. Gràcies a aquest es multiplicaran les probabilitats d’aconseguir el treball que estàs buscant.

Des d’Infofeina, esperem haver-te ajudat a entendre millor la importància d’actualitzar un curriculum vitae, i tots els documents que acompanyin la candidatura. Recorda que, pels reclutadors, dedicar temps a crear un currículum és especialment valorat.