Ets estudiant i estàs buscant la teva primera feina? o treballes en un àmbit laboral i desitges canviar d’aires cap a nous horitzons? En aquest post et donem les claus de com fer un currículum sense experiència de 10. Pren nota d’aquests apunts!

Com fer un bon currículum sense experiència laboral?

Per saber com fer un bon currículum sense experiència laboral és molt important enfocar la informació en allò que realment se sap, destacar les habilitats i les capacitats que puguin ser d’especial interès i utilitat per a una empresa o un lloc de treball. Un aspecte rellevant de com fer un currículum sense experiència és adaptar-lo a les necessitats de cada oferta de treball i, sobretot, indicar quins són els teus objectius professionals, quin tipus de funcions o tasques t’atreuen i com t’agradaria enfocar la nova etapa laboral. A continuació, compartim el que hauria de ser l’estructura ideal per a un currículum d’una persona sense experiència.

Nom

Cal començar el currículum identificant-se amb el nom complet i és rellevant afegir-hi el camp de professió. Per exemple, col·locar a la capçalera del document el nom “María del Mar” i l’àmbit de professió “Especialista en comptabilitat”. Això permetrà identificar el reclutador en primera instància si el perfil és el que està buscant per a una oferta laboral o no.

Contacte

Seguidament del nom i la professió, generalment es facilita la informació de contacte del perfil perquè, en cas de ser seleccionat, es pugui contactar i localitzar.

Deu incloure:

  • Número personal o professional
  • Email
  • Adreça postal

En aquest apartat, també es poden afegir els perfils professionals a xarxes socials, com ara LinkedIn, una xarxa social enfocada a l’àmbit professional i empresarial.

Perfil

A l’hora d’elaborar un currículum sense experiència, és important completar-lo amb la màxima informació possible. Recomanem afegir una descripció i presentació breu a l’inici d’un mateix, així com mostrar breument l’interès per l’empresa o el lloc de treball a què s’aspira. Afegir èxits personals és d’especial rellevància per als reclutadors. Per exemple, es valora la participació a algun club, activitats de voluntariat, projectes personals…

Formació acadèmica

Atès que l’apartat d’experiència no es pot completar, és important desglossar les habilitats adquirides a cadascuna de les formacions i els projectes realitzats. D’aquesta manera, quedarà clar què és el que pot aportar el perfil a l’empresa.

La formació continuada, els cursos addicionals i èxits acadèmics poden ajudar a sumar punts i possibilitats de ser seleccionat.

A més, també cal destacar aquelles habilitats que avui dia són gairebé imprescindibles per a qualsevol tipus de feina. Disposar coneixements bàsics de software enfocats a la feina, com ara Microsoft Office, Excel, Word, PowerPoint…

Idiomes

Els idiomes també són un punt important en un currículum sense experiència. Com més idiomes es dominin, millor. Però la cosa no queda només posar que dominem l’idioma de manera bàsica, mitjana o alta. És important distingir els nivells entre el domini parlat, escrit i llegit.

Dades Addicionals

Les dades addicionals són importants en un currículum, ja que permeten afegir dades que poden ser rellevants per al lloc de treball. Per exemple, si es disposa de carnet de conduir, vehicle propi, tipus de disponibilitat, capacitat de desplaçament, etc.

Com fer un currículum sense experiència i trobar feina?

Esperem que amb aquests consells us haguem pogut ajudar a tenir més clar com fer un currículum sense experiència. La clau és comunicar de manera adequada tota la informació rellevant sobre un mateix. Ara només queda passar a l’acció, buscar feina sense experiència. Per això, us recomanem fer una ullada al nostre anterior post Com trobar feina sense experiència?