Internet i les noves tecnologies han transformat la forma de relacionar-nos amb el món. Tot es realitza de forma online, per exemple, el paper cada vegada té menys importància i el Currículum vitae ara és digital. Gràcies a la transformació digital el mercat laboral està en constant evolució. Les proves, les entrevistes i les formes de selecció de personal han canviat, fins i tot la relació reclutador-treballador també és diferent. Ara que comença l’any és el moment perfecte per conèixer les últimes tendències en reclutament de personal en 2017.

Com es mou el mercat laboral en el reclutament de personal

A continuació, t’anem a explicar com es mou el mercat laboral perquè estiguis totalment informat:

El talent en la selecció de personal es cotitza a l’alça

Les empreses no busquen treballadors, necessiten persones compromeses amb els seus projectes. Per això, els reclutadores i els headhunters intenten localitzar els millors perfils amb més talent. El talent ha d’anar unit al compromís, per aquest motiu, el reclutament 2.0 intenta esbrinar quins són els millors candidats realitzant proves i entrevistes per esbrinar què perfils són els més creatius. Els reclutadores de la xarxa professional LinkedIn afirmen, que el talent és una prioritat per al reclutament 2.0 o digital. Les companyies busquen perfils amb imaginació i gran capacitat d’adaptació. Per tant, si necessites un candidat, recorda que sigui capaç de pensar “think out the box”, en definitiva, que tingui talent!

En el reclutament de personal, enginyeria, màrqueting i empresarials, els perfils més demandats

Els enginyers, el personal que es dedica a la publicitat i màrqueting igual que els graduats en ADE (Administració i direcció d’empreses) triomfaran aquest any. Un procés de selecció de personal sempre té en compte a candidats amb aquest perfil. A més, els estudis de mercat afirmen que són de les professions millor pagades. Per alguna cosa serà!

Àsia i Mèxic seran els països amb més creixement en el reclutament de personal

El reclutament de personal és major en països que tenen creixement econòmic. Els més importants són Índia i Mèxic, amb un creixement del 76 % i un 60 % respectivament. Per regions, Àsia, en concret, el Sud-est Asiàtic (Vietnam, Indonèsia, Filipines, etcètera) són les que sofriran un major augment en la selecció de personal. Per tant, si ets un reclutador o la teva empresa està interessada a obrir nous mercats de negoci tingues en compte aquests mercats internacionals.

Marca personal en la selecció de personal

Últimament s’escolta l’expressió employer branding, que no deixa de ser el mateix que la marca personal. La marca personal és una de les característiques que demanden els reclutadores a l’hora de la cerca d’ocupació i en els processos de selecció de personal. En un món tan globalitzat, el valor afegit i saber diferenciar-se és molt important per a les empreses. Per aquesta raó, els candidats que tenen marca personal i saben vendre’s són els més buscats. A més, els treballadors que saben crear una imatge de marca se solen sentir més identificats amb aquelles organitzacions i companyies que conreen valors i cultura d’empresa. No contractis treballadors, busca perfils amb marca personal!

Automatització en els processos de selecció de personal

Les aplicacions i els portals d’ocupació estalvien temps i diners a l’hora de buscar treball. D’altra banda, els programes informàtics també ajuden a reduir costos a les empreses. Gràcies a tecnologies com el Big Data, les aplicacions i internet, les empreses i reclutadores milloren la presa de decisions i el reclutament de personal. Accedir a grans basis dades i poder determinar el millor candidat en qüestió de minuts és el somni del departament de RRHH. I és que el reclutament 2.0 cada vegada és més ràpid gràcies a l’automatització dels processos, les aplicacions i els programes informàtics que connecten a empleats i treballadors.

Recorda, per marcar tendència segueix els nostres consells i ja veuràs com la teva empresa incorpora al candidat més atractiu aquest 2017.

Si t’has quedat amb ganes de més, en RRHH Digital, t’expliquen les 5 grans tendències en Recursos Humans per aquest any 2017.