Internet i les noves tecnologies han transformat la forma de relacionar-nos amb el món. Tot es realitza de forma online, el paper cada vegada té menys importància i el Currículum vitae ara és digital. Gràcies a la transformació digital el mercat laboral està en constant evolució. Les proves, les entrevistes i les formes de selecció de personal han canviat, fins i tot la relació reclutador-treballador també és diferent. En aquest post us explicarem en què consisteix aquesta nova tendència: el reclutament 2.0 de personal.

Què és el reclutament 2.0?

Les empreses no busquen treballadors, necessiten persones compromeses amb els seus projectes. Per això, els reclutadors i els headhunters intenten localitzar els millors perfils amb més talent. El talent ha d’anar unit al compromís, per aquest motiu, el reclutament 2.0 intenta esbrinar quins són els millors candidats realitzant proves i entrevistes per esbrinar què perfils són els més creatius a través de diferents canals digitals, com ara les xarxes socials, els fòrums, les pàgines corporatives i, sobretot, a través de portals d’ocupació. Els reclutadors de la xarxa professional LinkedIn afirmen, que el talent és una prioritat per al reclutament 2.0 o digital. Les companyies busquen perfils amb imaginació i gran capacitat d’adaptació. Per tant, si necessites un candidat, recorda que sigui capaç de pensar “think out the box”, en definitiva, que tingui talent!

Reclutament 2.0: enginyeria, màrqueting i empresarials, els perfils més demandats

Els enginyers, el personal que es dedica a la publicitat i màrqueting igual que els graduats en ADE (Administració i direcció d’empreses) so els sectors que més triomfen al reclutament 2.0 de personal. Un procés de selecció de personal sempre té en compte a candidats amb aquest perfil. A més, els estudis de mercat afirmen que són de les professions millor pagades. Per alguna cosa serà!

La importància de la marca personal al reclutament 2.0

Últimament s’escolta l’expressió employer branding, que no deixa de ser el mateix que la marca personal. La marca personal és una de les característiques que demanden els reclutadores a l’hora de la cerca d’ocupació i en el reclutament 2.0. En un món tan globalitzat, el valor afegit i saber diferenciar-se és molt important per a les empreses. Per aquesta raó, els candidats que tenen marca personal i saben vendre’s són els més buscats. A més, els treballadors que saben crear una imatge de marca se solen sentir més identificats amb aquelles organitzacions i companyies que conreen valors i cultura d’empresa. No contractis treballadors, busca perfils amb marca personal!

Automatització en els processos de reclutament 2.0

Les aplicacions i els portals d’ocupació estalvien temps i diners a l’hora de buscar treball. D’altra banda, els programes informàtics també ajuden a reduir costos a les empreses. Gràcies a tecnologies com el Big Data, les aplicacions i internet, les empreses i reclutadors milloren la presa de decisions i el reclutament de personal. Accedir a grans bases de dades i poder determinar el millor candidat en qüestió de minuts és el somni del departament de RRHH. I és que el reclutament 2.0 cada vegada és més ràpid gràcies a l’automatització dels processos, les aplicacions i els programes informàtics que connecten a empleats i treballadors.

Infofeina és un portal d’ocupació que se suma a aquesta nova tendència de reclutament 2.0 i es transforma a si mateix en un servei de recursos humans 2.0 adaptant-se a les noves demandes. Els nostres serveis són moderns, pràctics i eficaços. No dubteu a donar-vos d’alta a la nostra plataforma perquè pugueu començar a buscar el candidat ideal per a la vostra empresa.