Ets menor d’edat i estàs buscant feines per a adolescents? Llegeix aquest post atentament on resoldrem tots els teus dubtes sobre treballar sent menor, a més de recomanar-te els treballs més adequats per començar a treballar amb la teva edat.

Puc treballar sent menor d’edat?

A Espanya, l’edat mínima per treballar és a partir dels 16 anys, però amb certes limitacions. Un dels requisits indispensables per poder treballar és que el menor ha de disposar d’un permís dels progenitors que conformen i autoritzen la contractació laboral en cas que aquest no estigui emancipat.

Algunes de les limitacions aplicades a les feines per a adolescents són les següents:

  • No podrà fer feines nocturnes entre les 10 pm i les 6 am.
  • No podrà fer hores extra.
  • No podrà fer una jornada laboral superior a les 8 hores laborables, incloses les hores de formació.
  • Si disposa d’una jornada laboral superior a 4 hores i 30 minuts, haurà de fer 30 minuts de descans obligatori.
  • El menor ha de gaudir de dos dies de descans setmanal seguits.
  • El menor i els seus progenitors han de ser informats sobre els riscos laborals de la feina.
  • En cas de fer teletreball, el menor haurà de complir amb un mínim del 50% de la feina presencial a l’empresa.

 

Feines per a adolescents de 16 anys

Encara que hi hagi limitacions per a aquells menors de 18 anys no emancipats, aquestes no deuen ser un motiu de pes per a no trobar feines per a adolescents que els permetin entrar al món laboral. Si ets menor d’edat, recorda que és important que disposis d’un bon currículum de totes aquelles habilitats en què destaquis, a més d’una carta de motivació on puguis expressar els teus objectius laborals als quals aspires a l’empresa.

Feines per a menors d’edat

Si has acabat els estudis obligatoris i estàs desitjant incorporar-te com més aviat millor al món laboral, et proposem un parell de treballs per a adolescents menors d’edat amb els que podràs començar a guanyar els teus primers sous i gaudir d’una independència econòmica.

Reposador

És molt habitual que cadenes de supermercats i grans magatzems contractin joves estudiants durant les èpoques de més feina, com ara Nadal i estiu, perquè s’encarreguin de la reposició dels seus productes, tant a la botiga com al magatzem. És una feina fàcil i que no requereix d’excessiva formació o experiència prèvia.

Professor particular

Si ets un estudiant excel·lent i tens dots de gent, treballar de professor particular per als teus companys de classe o alumnes més petits t’ajudarà a disposar d’uns diners extra a la setmana. Moltes vegades pots ajudar els altres i rebre un petit incentiu per això. És una excel·lent oportunitat com a treball per a adolescents.

Monitor de temps lliure

Molt relacionat amb la proposta anterior, també pots treballar com a monitor de temps lliure amb nens o campaments d’estiu. A més de gaudir, jugar i passar-ho bé amb els més petits, sabràs que, a final de temporada, disposaràs d’una bona retribució per la feina feta.

Cuidador de mascotes

Si ets un amant dels animals i estàs interessat a tenir-ne cura, treballar de cuidador de mascotes per a particulars o per a empreses especialitzades és una excel·lent oportunitat per treballar sent menor d’edat. Moltes vegades, als amos els resulta més costós acudir a una gossera que pagar un jove estudiant que busca tenir una paga extra. Per a ells és molt més convenient, així que pot ser una bona oportunitat per iniciar-se al món laboral.

Becari

Una de les millors formes de començar una carrera laboral professional és treballar de becari al sector empresarial on estiguis interessat. Encara que pot ser que a l’inici no rebis cap retribució, rebràs molta formació que et permetrà entrar de ple al món laboral. Fer treballs de becari i destacar a l’àmbit també augmenta les possibilitats que l’empresa t’ofereixi quedar-te, una vegada superat el període de formació.

Troba feines per a joves

Si has arribat fins aquí, és perquè estàs molt interessat a trobar feina per a joves. Existeixen molts portals de feina online que et poden ajudar a trobar el que busques. Infofeina t’ofereix totes les eines perquè puguis inscriure’t en ofertes de feina adequades per a adolescents i joves. Registra’t ara i crea el millor perfil de candidat per a començar a inscriure’t a les ofertes de feina.

Si estàs interessat en aquest tema i encara ets estudiant, no dubtis en donar-li una ullada al nostre anterior post Treballs per a estudiants, on et donem les claus per a aconseguir-ne.