El mercat laboral és un sector que està en constant evolució. Per això, al post d’avui, us parlem sobre els àmbits laborals amb més oportunitats de treball actualment. Quedeu-vos atents i preneu nota d’aquestes recomanacions professionals!

On hi ha més oportunitats de feina?

Després de la pandèmia de la COVID-19 i des de la crisi econòmica que va afectar Espanya el 2008, la dificultat de trobar llocs de treball que ofereixin bones condicions laborals s’ha transformat en una tasca cada cop més complicada. També perquè, arran d’aquests últims canvis en la societat, moltes persones veuen la necessitat d’adoptar nous models i hàbits, que no totes les empreses estan disposades a considerar. Ens referim, per exemple, a oferir una major flexibilitat, un horari de feina més reduït o la possibilitat de teletreballar. 

Per a molts, trobar una feina a compte aliè que encaixi amb els seus requisits està suposant una gran dificultat. Per això, han decidit emprendre, obrir els seus negocis o oferir els seus serveis a tercers. Però no tothom vol arriscar-se a portar el seu propi negoci. Aleshores, no hi ha altra opció que buscar noves oportunitats de treball al mercat laboral.

També cal tenir en compte que hi ha moltes persones que s’han quedat sense feina atès que la seva professió ja no és tan demandada com ho era fa uns anys. Altres persones volen emprendre nous horitzons professionals i estan interessats a trobar feines en altres sectors laborals. Per això, alguns dels sectors més demandats per treballar actualment són el del turisme, l’educació, la salut, el desenvolupament tecnològic i els àmbits relacionats amb el medi ambient i les energies renovables, a més a més del sector retail.

Les oportunitats laborals més demandades

Les àrees que presenten majors oportunitats laborals són aquelles en què hi ha molta demanda de feina i poca competència. Per això, tot i disposar d’un currículum excel·lent en una àrea determinada, no està de més formar-se en diversos àmbits per augmentar l’ocupabilitat del perfil. Algunes de les oportunitats de treball més demandades actualment són les següents:

  • Informàtica i programació
    Els perfils laborals especialistes en el desenvolupament tecnològic i la programació disposen d’un gran nombre d’oportunitats laborals i en tots els perfils: juniors o sèniors, des d’informàtics, programadors, especialistes en Big Data, arquitectes informàtics, desenvolupadors web i aplicacions, entre altres. A més, aquest sector és un dels més ben remunerats actualment. Així que, si disposeu d’un perfil similar, buscar ofertes de feina en aquest mercat és una alternativa excel·lent.
  • Telecomunicacions
    El sector de les telecomunicacions i l’atenció al client és un dels àmbits amb més ofertes de treball. Moltes empreses necessiten cobrir les vacants per poder assistir els clients de manera telemàtica. Per això, hi ha una gran oferta de treball en aquest sector.
  • Comercial i vendes
    Els comercials de vendes són un perfil altament demandat al món laboral. Ja es pot tractar de comercials assalariats o autònoms, es poden veure molt beneficiats econòmicament gràcies a les comissions per venda que moltes empreses ofereixen.
  • Consultors SAP
    Els consultors SAP o els professionals que es dediquen a la implementació de negocis empresarials són altament demandats al món empresarial, ja que són especialistes en trobar oportunitats de negoci i dissenyadors de plans d’implantació per generar beneficis a l’empresa. És un perfil expert i molt escàs, però amb una gran demanda laboral.
  • Comercial de seguretat
    Els productes i serveis relacionats amb la seguretat són una excel·lent oportunitat laboral. Hi ha gran demanda i moltes vacants. Per això, optar per treballar en aquest sector és una fantàstica oportunitat de treball.
  • Educació extraescolar
    Ofereixen una gran oportunitat laboral al sector de l’educació extraescolar les vacants relacionades amb els monitors de lleure i els professors particulars. Per això, si disposeu d’un perfil altament qualificat en alguna disciplina relacionada amb els estudis obligatoris o universitaris, podeu aprofitar l’oportunitat d’oferir classes de reforç o treballar com a monitors extraescolars en centres de joventut i en menjadors escolars.

Oportunitats de treball a Espanya

Tal com hem comentat a l’inici del post, Espanya està passant per una crisi d’ocupació que avui dia ha deixat al mercat laboral un panorama poc afavorit a aquelles persones que estan buscant feina. Tanmateix, cal tenir en compte que hi ha diversos àmbits, molt relacionats amb noves necessitats de la societat, que estan adquirint cada cop més protagonisme al mercat laboral. Per exemple, els treballs relacionats amb els àmbits dedicats a l’especialització ecològica estan en apogeu a la península. Per això, especialitzar-se i formar-se en aquests camps és una alternativa excel·lent per trobar feina, com per exemple en la comercialització d’energies renovables i alternatives de consum molt més sostenibles.

També Espanya és un dels països més visitats pels estrangers arreu del món. Per això, el sector turístic és un dels àmbits amb més ocupabilitat al món laboral actualment. Constantment, hi ha vacants per suplir en els serveis relacionats amb aquest camp, com ara els hotels i els restaurants, a més de tots aquells altres negocis dedicats al turisme.

Oportunitats de treball a l’estranger

Grans organitzacions com poden ser les Nacions Unides o organismes governamentals com la Unió Europea ofereixen una gran oferta de feina i voluntariat arreu del món. Promovent així l’intercanvi laboral entre països, a més de l’oportunitat de migració a altres llocs per trobar noves oportunitats i experiències. Disposen d’una gran varietat de programes enfocats a diferents perfils laborals per participar de manera activa a les seves organitzacions i trobar feina. Per això, si esteu buscant feina, ampliar el vostre horitzó de cerca a l’estranger també pot ser una excel·lent opció per trobar l’oportunitat que esteu buscant.

Sigui com sigui, si busqueu oportunitats de treball, no dubteu a crear el vostre perfil al nostre portal d’ocupació, on podeu navegar fàcilment i trobar les oportunitats laborals que esteu buscant. Si voleu saber més sobre Com buscar feina per internet?, us recomanem donar una ullada al nostre anterior post.