Ets jove i estàs buscant feina? Aquest post us interessa. Des d’Infofeina, volem ajudar aquells joves que busquen feina, ja sigui perquè estan en situació d’atur, perquè es tracta de la seva primera feina o perquè volen aconseguir una independència econòmica. Pren nota d’aquestes recomanacions per trobar feina per a joves.

Ocupació per a joves sense experiència

Molts joves s’han trobat en la situació de desocupació per un llarg període de temps per diverses raons. Una de les principals i més recent és la pandèmia, que ha deixat una taxa de desocupació juvenil del gairebé un 40% al país. És a dir, 4 de cada 10 joves es troben en situació de desocupació. La recerca de feina no ha estat fàcil des de la reactivació de la vida laboral amb el desconfinament. Però això no vol dir que, tot i així, no hi hagi oportunitats d’ocupació per a joves.

És per això que, des d’Infofeina, hem decidit compartir algunes recomanacions i apunts perquè tu, si ets jove i et trobes aturat, puguis entrar al món laboral amb el millor perfil possible i trobar la feina que necessites.

Com trobar feina per a joves?

Una qualitat general que les empreses acostumen a buscar és un bon perfil laboral i alguns anys d’experiència. Tot i això, cal tenir present que, en moltes ocasions, els joves encara no disposen de les aptituds ni l’experiència adequada per a una feina. És per això que és important configurar un excel·lent perfil que desprengui la confiança suficient a l’empresa per ser susceptible a la contractació. Alguns dels aspectes a treballar per trobar feina per a joves són els següents:

  • Defineix el teu perfil professional:
    És important que, abans de buscar feina, es tingui clar quina carrera professional seguir. És a dir, saber a quin sector laboral volem treballar i per què. Això ens ajudarà a fer una formació adequada en aquest àmbit. Un aspecte important és l’especialització. És a dir, centrar la formació en un sector específic, per poder oferir serveis molt més concrets i que permetin entrar en un nínxol de mercat laboral molt menys competitiu.
  • Confecciona el teu currículum vitae:
    Un cop decidit sobre quin sector laboral es vol encaminar la carrera professional, és important confeccionar un currículum d’acord amb això, que disposi de tota la informació que l’ocupador pugui necessitar per prendre la decisió de la contractació. És important que s’hi incloguin les dades personals, els estudis prèviament realitzats, les aptituds professionals i personals. I, no és sobrer, adjuntar una carta de presentació o motivació per complementar les dades del currículum i que coneguin millor el perfil.
  • On trobar ofertes de feina?
    Hi ha moltes maneres de trobar feina: presencial, portant el currículum físic a l’empresa, a través de recomanacions, realitzant pràctiques, a través d’ofertes laborals en xarxes socials i en portals d’ocupació digitals, com ara Infofeina.

Per trobar feina, és important fer una recerca activa i constant, millorar les aptituds professionals a través de cursos i formacions, ampliant els coneixements en diferents sectors laborals i, el més important, tenir motivació per treballar. Tenir una actitud positiva i perseverant permetrà trobar la millor oferta de feina adequada a les nostres necessitats.

Ofertes de feina per a joves

A Infofeina, sabem que per als joves no és fàcil trobar feina, ja sigui per manca d’experiència o formació, nosaltres volem ajudar-te a canviar la teva situació. És per això que posem a la teva disposició el nostre portal d’ocupació perquè puguis estar actualitzat de les últimes ofertes laborals i trobis la feina que estàs buscant per encaminar la teva carrera professional. No dubtis a crear el teu perfil ara perquè puguis començar a apuntar-te a les nostres ofertes de feina disponibles.